MetallicGR

Φήμες θέλουν την Samsung να εξαγοράζει την AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμες θέλουν την Samsung να εξαγοράζει την AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35424.jpg[/NEWS_IMG] Βάσιμες πληροφορίες θέλουν την Samsung να ενδιαφέρεται για την απόκτηση AMD, για μια ακόμη φορά μετά το 2007.

Η γνωστή εταιρεία της Ν. Κορέας θέλει, σύμφωνα με αναφορές που τριγυρνούν στο διαδίκτυο, να εξαγοράσει μέρος της AMD και συγκεκριμένα τα CPU & GPU IPs ούτως ώστε να φέρει την εταιρεία στο ίδιο επίπεδο ανταγωνιστικότητας με την Intel. Η Samsung νιώθει πως απειλείται από την Intel μιας και η τελευταία εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του mobile με τους Atom επεξεργαστές, ενώ η Qualcomm αποτελεί έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στη συγκεκριμένη αγορά.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες, Samsung και AMD, καθώς με μια ενδεχόμενη εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, το portfolio πατεντών και τεχνολογιών είναι τεράστιο για να φέρει την AMD σε μια πιο πλεονεκτική θέση απέναντι στην Intel. Ας μην ξεχνάμε πως η AMD έχει στη φαρέτρα της τους x86 ʽZenʼ και ARM ʽK12′ Core για το μέλλον αλλά και τις Arctic Islands κάρτες γραφικών, από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί και η Samsung.

[img_alt=Φήμες θέλουν την Samsung να εξαγοράζει την AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43629.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now