MetallicGR

Steve Wozniak: "Το μέλλον του AI είναι τρομακτικό"

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Steve Wozniak: Το μέλλον του AI είναι τρομακτικό]http://www.hwbox.gr/images/news_images/internet.jpg[/NEWS_IMG] Ο συνιδρυτής της Apple εκφράζει τις ανησυχίες του για το φαινόμενο της τεχνητής νοημοσύνης που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα σε πολλούς τομείς της ανθρωπότητας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναφερθεί στο φαινόμενο της τεχνητής νοημοσύνης τον τελευταίο καιρό. Ο Steve Wozniak είναι ένας από αυτούς και πιστεύει πως είναι "τρομακτικό και ταυτόχρονα κακό για τους ανθρώπους." "Εάν κατασκευάσουμε τέτοια μηχανήματα για να κάνουν δουλειές για εμάς, κάποια στιγμή θα μας ξεπεράσουν σε σβελτάδα και θα απαλλαγούν από τους αργούς ανθρώπους που τους στέκονται εμπόδιο" συνέχισε ο Wozniak στo Australian Financial Review.

Συνέχισε λέγοντας πως "οι υπολογιστές θα αναλάβουν δουλειές από τους ανθρώπους, σίγουρα" και παράλληλα καλωσορίζει τους "AI overlords του μέλλοντος" τελειώνοντας: "Ελπίζω να έρθει, και θα πρέπει να το επιδιώξουμε για επιστημονικούς λόγους. Όμως στο τέλος ενδέχεται να κινδυνέψουμε επειδή φτιάξαμε ένα νέο είδος πιο πάνω από εμάς."

[img_alt=Steve Wozniak: Το μέλλον του AI είναι τρομακτικό]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums583-picture43643.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

μέχρι να συμβεί αυτό (που αν διανοηθείς ότι κάθε νέο γέννημα robot θα μπορεί στιγμιαία να κατέχει ΟΛΗ την προηγούμενη γνώση του κόσμου, μάλλον θα την ακούσει "ανώτερο" κάποια στιγμή -κι αν το έχει προγραμματίσει άνθρωπος "καθ' εικόνα" τότε μάλλον θα την ψωνίσει σίγουρα), έχουμε ποοοοολλά περισσότερα αυτοκαταστοφικά προβλήματα να μας απασχολήσουν τους ενδιάμεσους αιώνες που θα χρειαστούν..

και ναι: το παιχνίδι του "Θεού" είναι στο αίμα μας, το να συζητάμε ηθικολογίες για το αν πρέπει να γυρίσουμε στα σπήλαια ή να κατακτήσουμε το σύμπαν είναι τουλ καθυστέρηση χρόνου :P ας ελπίσουμε ότι μέχρι να συμβεί, ο άνθρωπος θα είναι τέρας παιδείας κι ηθικής.

λυπάμαι πάντως που δεν υπάρχει το DeLorean να παίρναμε μια γεύση..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now