Recommended Posts

Ωραία παρουσίαση!

Μία ερώτηση όμως, η κατανάλωση του g3258 πόσο ήταν;

Ρωτάω γιατί έιχα έναν g3420, μητρική h81, 1 dimm 4Gb, 1 σκληρό, 2 δωδεκάριδες ανεμιστήρες με τροφοδοτικό 80plus και μου έκαιγε σε ηρεμία ή ακόμα και σε 720p youtube 30-31watt, τώρα του πρόσθεσα δεύτερη μνήμη και την gtx750 και η κατανάλωση είναι περίπου 40. Οι καταναλώσεις είναι με βατόμετρο από τον τοίχο.

Οι μητρικές με τους baytrail και τους kabini υποτίθεται ότι έχουν μειωμένη κατανάλωση εις βάρος της απόδοσης, αλλά αν μιλάμε για λίγα watt τότε προφανώς και δεν συμφέρουν αφού στην τελική σου βγαίνουν μία η άλλη σε τιμή (ανάλογα το μοντέλο).

Συμφωνώ με τον konmarin ότι μια σύγκριση με κάποιον kabini (am1 ή την qc5000) ή με κάποιον μικρότερο baytrail θα ήταν πιο διαφωτιστική αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι εύκολο.

Κάτι τελευταίο, ισχύει ότι οι pentium haswell και άνω κάνουν h265 hardware decoding σε αντίθεση με τους am1, baytrail και haswell celeron;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :D

[MENTION=14629]tony[/MENTION], περί κατανάλωσης του G3258 μπορείς να δεις ακριβές συγκριτικό εδώ: Intel CPU Round Up 2014--Thermals, Power & OC analysis

Όπως βλέπεις, σαφώς ενεργειακά ο G3258 καταναλώνει αρκετά περισσότερο. Οι δικές μας μετρήσεις έγιναν με ένα Cooler Master V1000 το οποίο είναι 80+ Platinum αλλά προφανώς σε τόσο χαμηλό φόρτο "τραβάει" λίγο παραπάνω απ' όσο πρέπει, ίσως εκεί να προκύπτουν οι διαφορές.

Σχετικά με το hardware decoding, όχι ούτε ο Bay-Trail D υποστηρίζει H.265, μόνο τα παρακάτω: H.264, MPEG2, MVC, VC-1, VP8, MJPEG

Ευχαριστούμε για το input, όσον αφορά τις συγκρίσεις με τους kabini δυστυχώς δεν είχαμε στην διάθεσή μας κάποιο sample, ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα και θα επανέλθουμε ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει horsepower για κάτι βαρύ, δεν έχει pci για κάτι σε gaming. Δεν έχει ecc για κάτι πιο NASoserverάδικο, απαιτεί και laptop μνήμες ενώ θα χωρούσαν μεγάλες στο pcb.

Και δεν μπήκαν καν στον κόπο να πετάξουν το 24pin και να την δίνουν με ένα powerbrick να γλυτώσεις από εκεί κάτι...

Τεμπέλικο προϊόν που αν πάει άπατο, του αξίζει imo.

:T: @ team

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, πολυ καλή παρουσίαση!!!

Μια διόρθωση: στο γράφημα SuperPi Mod v1.5 ο μικρότερος χρόνος υπολογισμού είναι ο καλύτερος, άρα θα πρέπει να αναγράφεται "Lower is better" και όχι "Higher is better"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now