vaggm

θόρυβος R9 280 (sapphire)

Recommended Posts

πρίν 2 εβδομάδες έγινα κάτοχος μιας sapphire R9 280. Sapphire Radeon R9 280 3GB Dual-X Boost OC (11230-00-20G) | Skroutz.gr.

έκανα κανονικά την εγκατάσταση drivers και όλα. η κάρτα δουλεύει άψογα σε συνθήκες ρελαντί. όταν έβαλα όμως να παίξω παιχνίδια μόλις έμπαινε στο παιχνίδι ακουγόταν ένας θόρυβος απο την κάρτα σαν τσίριγμα και γρατζουνιτό μαζί. το οποίο όπως ματακινούσα την κάμερα μέσα στο παιχνίδι άλλαζε και ο ήχος χωρίς όμως να σταματάει. όταν έβγαινα απο τα παιχνίδια ο ήχος χανόταν και όλα ήταν κανονικά. έψαξα λίγο στο youtube και βρήκα έναν που ακούγεται κάπως παρομοια η κάρτα του.

.

Να την στείλω λέτε για RMA?

Υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να σταματήσει ο ήχος? διάβασα κάτι για Vsync και τέτοια αλλά δεν γνωρίζω και πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Coil whine λέγεται αυτό που έχεις και δεν είναι κάτι σπάνιο. Το vsync ίσως βοηθήσει καθώς ο θόρυβος αυτός γίνεται εντονότερος στα παιχνίδια σε κάτι menu ή κοιτώντας τον ουρανό, γενικά όπου τα fps ανεβαίνουν αρκετά.

Δεν είναι κάποιο "πρόβλημα", δεν θα χαλάσει κάτι & το κάνουν πολλές κάρτες. Ίσως να μειωθεί με τον καιρό. Αν πάντως σε ενοχλεί πραγματικά, μπορείς να ζητήσεις RMA. Βέβαια δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα το κάνει και η επόμενη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now