vExOus

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ GPU

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες!,

Πριν 2-3 μερες παρουσιαστηκε ενα προβλημα στο πισι, και επειδη δεν ειμαι και πολυ ειδικος θα ηθελα τα φωτα σας.

Λοιπον, ενα βραδυ κλεινω το πισι, περιμενω να κλεισει και οταν κλεινει μετα απο 2 δευτερολεπτα ανοιγει απο μονο του. ( Ναι πατησα Shut Down ). Οταν ομως ανοιξε οι οθονες δεν ανοιξανε, οπως ουτε και το πληκτρολογιο( τα led,φωτακια, ή οπως λεγονται). Δεν εδωσα σημασια και το εκλεισα απο το κουτι πατωντας το μεγαλο κουμπι για καποια δευτερα. Το επομενο πρωι παω να το ανοιξω και παλι τα ιδια.

Ως αντιμετωπιση, εβγαλα ολα τα καλωδια και τα ξαναεβαλα. Εβγαλα καρτα γραφικων και ξαναεβαλα, οπως και τις ραμ και παλι τιποτα. Παιρνω τηλ εναν τεχνικο, "φιλο" μας, του εξηγω και θελει να το παω απο εκει. Ο τυπος λεει οτι καηκε η καρτα γραφικων μου( Εβαλε λεει μια αλλη και λειτουργησε κανονικα).

Εδω ερχεται το προβλημα κατα ποσο με δουλευει ο τυπος. Το συστημα ειναι: i3-2120,4GB Ram, 550W τροφοδοτικο( δε θυμαμαι μαρκα), 2HDD και μια Club3d-Gtx550Ti. Τα μονα games που παιζουμε με τον μπρο ειναι κανα LOL, Cs:Go, AC:Rogue( κανα 2-3 ακομα) και προσφατα Archeage. Τσεκαρα παντα τις θερμοκρασιες ενω επαιζα και maximum εχω δει 78-80°C. Παλιοτερα εχω καψει καρτες και μεχρι να καουν εβγαζαν αρκετα προβληματα, οπως να ξεπερνανε οι θερμοκρασιες τα 88-90°C( ναι χαλια ψυξη ) ή ενω επαιζα εβλαπα τα πιξελ να τα παιζουν ή κολλουσαν τα παντα (μαζι με τον ηχο) και ηθελε restart.

Τωρα οντως καηκε η καρτα ή με δουλευει ασχημα?

ΥΓ. Συγνωμη αν σας πριζω ή αν το κειμενο φαινεται καπως αλλα δεν εχω κανεναν που να γνωριζει και ειμαι απο tapatalk..

Sent from my XT1068 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οχι, δεν το πηγα τοσο πολυ διοτι δεν γνωριζω. Επειτα, δεν ποσταρα πιο πριν διοτι υπηρχε βιασυνη στο να φτιαχτει το πισι -.-

Sent from my XT1068 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hmm, σε αυτην την περιπτωση θα περιμενω να παρω το πισι και να δοκιμασω τοτε. Αλλα, δεν ειναι παραξενος ο τροπος που καηκε? Ή μονο σε εμενα φαινεται τοσο κουφο?

Sent from my XT1068 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την οθόνη στην gpu του επεξεργαστή και να δεις αν θα ανοίξει κανονικά.

Καλου κακού βγάλε πρώτα από πάνω τη gtx.

Αν ανοίξει, θέλεις gpu. Αν δεν ανοίξει, κάνεις το bios reset (γιατί μπορεί η gpu του επεξεργαστή να είναι απενεργοποιημένη στο bios) και ξανατσεκάρεις με την οθόνη πάντα συνδεδεμένη στη gpu του επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω on-board καρτα αλλα εχω μια παλια gt9500. Εχθες το θυμηθηκα. Οποτε σημερα ή αυριο που θα παρω το πισι θα δοκιμασω και θα σας πω. Επειτα θα δοκιμασω και το bios reset που προτεινε ο Στεφανος.

Sent from my XT1068 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Παιδες, το πισι το πηρα πισω. Αμα βαλω αλλη καρτα δουλευει κανονικα. Εβαλα 2 και δουλευει κομπλε. Μαλλον καηκε η παλια.

Sent from my XT1068 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now