MetallicGR

Οι πιο αξιόπιστοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων (2014)

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι πιο αξιόπιστοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Η εταιρεία Backblaze ανακοίνωσε τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές σκληρών δίσκων της αγοράς αυτή τη στιγμή χάρη στις συνεχείς δοκιμασίες που τους υποβάλλει στην υπηρεσία online backup που διατηρεί.

Όπως όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ, οι σκληροί δίσκοι και γενικά κάθε μηχανικό μέσο σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή φθείρεται με τον χρόνο και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ένα από αυτά είναι και ένας σκληρός δίσκος. Τα μηχανικά του μέρη όπως τα platters και ο βραχίονας είναι αρκετά ευαίσθητα υποσυστήματα σε έναν δίσκο και μπορούν να δείξουν σημάδια φθοράς και επηρεάζονται αρκετά από το περιβάλλον γύρω τους, όπως θερμοκρασία και υγρασία. Η εταιρεία online backup Backblaze πραγματοποιεί συχνά δοκιμές των δίσκων που έχει στους servers της και αναρτά αποτελέσματα με τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές για το 2014 όπως τους κατέγραψε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το μικρότερο ποσοστό αποτυχιών το έχουν οι δίσκοι της Hitachi (HGST), μια θυγατρική που ανήκει στην Western Digital. Αξιοσημείωτο δε, αποτελεί το γεγονός ότι η τελευταία έχει αυξημένο failure rate και πάνω από διπλάσιο στους δίσκους των 3TB. Οι αντίστοιχης χωρητικότητας Seagate δίσκοι, έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς αποτυχίας με 40% μέσα στο 2014 όπως φαίνεται στα γραφήματα.

http://www.hwbox.gr/news-hdd/33977-skliroi-diskoi-poso-antexoun-pragmatika.html

http://www.hwbox.gr/news-hdd/34952-skliroi-diskoi-poioi-einai-oi-pio-aksiopistoi.html

[img_alt=Οι πιο αξιόπιστοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture44419.jpg[/img_alt]

[img_alt=Οι πιο αξιόπιστοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture44420.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Φροντίστε από τώρα να έχετε τα πράγματα που δεν βρίσκονται ξανά (φωτογραφίες πχ) σε 2 δίσκους..το χουμε πει και θα το ξανά λέμε σε κάθε θέμα μέχρι να βάλουν μυαλό όλοι χωρίς να χρειαστεί να το πάθουν.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να βάλουν μυαλό; Οι εταιρίες Data Recovery, κλέφτες θα γίνουν; :hehe:

Εγώ πάντως στο raid έχω Fujitsu, από τους τελευταίους που είχαν βγάλει και για backup WD 3TB. Ευτυχώς όχι SG 3TB...

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες μέρες μου ήρθε ένα DELL ολοκαίνουριο με χτυπημένο δίσκο (motor seizure) Seagate ST1000LM024 1TB. Η εγγύηση το καλύπτει αλλά το θέμα είναι τα δεδομένα γιατί είχε τη πτυχιακή του μέσα. Γι'αυτό πάντα τα ευαίσθητα δεδομένα τα κρατάμε 2 φορές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now