MetallicGR

Στα μέσα Μαΐου οι Desktop Intel Broadwell CPUs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στα μέσα Μαΐου οι Desktop Intel Broadwell CPUs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Ο γνωστός overclocker Lam Chi-Kui του HKEPC αποκάλυψε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα marketing slide της Intel που αναφέρεται στους desktop Broadwell επεξεργαστές.

Συγκεκριμένα, δύο CPUs θα κάνουν την εμφάνισή τους στο LGA 1150 socket της Intel και θα υποστηρίζονται πλήρως από τις Z97 μητρικές της αγοράς. Ο λόγος για τον high end Core i7-5775C και τον mainstream Core i5-5675C, δύο επεξεργαστές που φέρουν το χαρακτηριστικό "C" στο τέλος υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για ξεκλείδωτα SKUs κάτι που προορίζεται για το αποδοτικότερο overclocking σε υψηλές συχνότητες λειτουργίας. Μαζί με αυτά τα δύο SKUs, θα υπάρξουν και μερικά ακόμα αλλά σε BGA form factor για barebones και NUCs και θα έχουν κλειδωμένο multiplier.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επεξεργαστές με βάση και με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, θα έχουν επιδόσεις χαμηλότερες (αν όχι ακριβώς ίδιες) με τα CPUs που αντικαθιστούν δηλαδή τους Core i7 4790K/4770K και Cor i5 4690K/4670K και στην ουσία προετοιμάζουν το έδαφος για τους Skylake που θα κατασκευάζονται στην ίδια λιθογραφία των 14nm FinFET.

[img_alt=Στα μέσα Μαϊου οι Desktop Intel Broadwell CPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture44611.png[/img_alt]

[img_alt=Στα μέσα Μαϊου οι Desktop Intel Broadwell CPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture44619.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Σε προηγούμενη ειδηση διαβάζω ότι οι Skylake θα έχουν HD Graphics 5000-series και εδώ ότι οι Broadwell θα έχουν Iris Pro 6200.

Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε προς τα πίσω;

Edited by ninios
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Οι. Broadwell δεν είναι το βαρβάτο desktop cpu. Είναι σχεδιασμένοι κυρίως για πιο mobile λύσεις. Τα 65W νομίζω το μαρτυρούν. Ως εκ τούτου έχουν καλύτερη igpu. Από την άλλη αν οι Skylake είχαν την Iris pro θα είχαν και άλλη τιμή που θα έφευγε από τα mainstream πλαίσια.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι άλλο, αφού διαπιστώνω ιδιαίτερα ενημερωμένο-α άτομο-α στο forum.

Σήμερα αγόρασα ένα σετ (2Χ8 GB) μνήμης RAM DDR3 (είναι η απλή και όχι DDR3L) -είναι ακόμη σφραγισμένο-με σκοπό να στήσω ένα νέο σύστημα με Broadwell και δεν έχω αγοράσει τίποτε άλλο.

Διαβάζω ότι οι Skylake θα είναι ένα μεγάλο άλμα (από πλευράς επιδόσεων), σε σχέση με την τωρινή γενιά επεξεργαστών.

1. Να κρατήσω τη μνήμη και να στήσω σύστημα με Broadwell;

2. Να κρατήσω τη μνήμη και να στήσω σύστημα με Skylake (θα την υποστηρίζει);

3. Να επιστρέψω όσο είναι νωρίς τη μνήμη (μήπως και δεν την δέχεται το κατάστημα πίσω) και να αγοράσω DDR4, στήνοντας σύστημα με Skylake;

Στην αρχή θα χρησιμοποιήσω την IGP στα γραφικά και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, μπορώ να περιμένω μέχρι Σεπτέμβριο, άντε Οκτώβριο.

Edited by ninios
Link to comment
Share on other sites

Ε αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε καλύτερα περίμενε.

Ποτέ το νεότερο δεν είναι χειρότερο ;)

Οι Skylake υποστηρίζουν DDR3L και DDR4. Οι μεγάλες(performance) μητρικές θα βγουν με DDR4. Οι μικρές με DDR3L για να παραμείνει φτηνό το κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως με τις DDR3 (χωρίς το L) δεν έχω ελπίδες και καλύτερα να τις επιστρέψω.

Βέβαια είναι και το άλλο θέμα: Μην αγοράζεις προϊόντα που μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά, γιατί τα bugs ίσως να σε περιμένουν στη γωνία.

και η Intel τα τελευταία χρόνια, είχε τέτοια προβλήματα και σε CPU και σε chipset.

Edited by ninios
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now