MetallicGR

Διαρρέουν στοιχεία για τα επερχόμενα CPUs της ARM

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διαρρέουν στοιχεία για τα επερχόμενα CPUs της ARM]http://www.hwbox.gr/images/news_images/arm.jpg[/NEWS_IMG] Οι βλέψεις της ARM για το μέλλον των CPUs δημοσιεύτηκαν στο Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo.

Συγκεκριμένα η ARM θα "αντλήσει" την ονοματολογία της για τους επερχόμενους Cortex CPUs από την Ελληνική μυθολογία και έτσι θα δούμε ονόματα όπως ο Άρης, ο Προμηθέας, η Άρτεμις στους επεξεργαστές των smartphones και των tablet μας. Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται ο "μεγάλος" Ares, ο οποίος θα βασίζεται σε πυρήνες Cortex A72 στα 2,6GHz στη λιθογραφία των 10nm με power envelope 1 έως 1.2W. Λέγεται μάλιστα ότι ο εν λόγω πυρήνας διαθέτει αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να βρεθεί και σε laptop designs!

Συνεχίζοντας, όπως βλέπουμε από την παρακάτω φωτογραφία, ο Prometheus θα αποτελεί ακόμη μια high end πρόταση, όμως θα προορίζεται για smartphones και θα κατασκευάζεται στην ίδια λιθογραφία των 10nm. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ο Artemis στα 16nm και θα τοποθετείται στην midrange αγορά μαζί με τον Prometheus σε διάταξη big.LITTLE, όπου LITTLE θα είναι ο Artemis.

Τέλος, η λίστα ολοκληρώνεται με μερικά μοντέλα για την entry level αγορά, με Cortex A7 επεξεργαστές στα 1.2GHz με μικρή κατανάλωση και κατ' επέκταση για "high efficiency" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο γράφημα.

[img_alt=Διαρρέουν στοιχεία για τα επερχόμενα CPUs της ARM]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture44737.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now