MetallicGR

Τα πρώτα Zen chips της AMD θα είναι τετραπύρηνα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα πρώτα Zen chips της AMD θα είναι τετραπύρηνα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Ένα ακόμη άκρως ενδιαφέρον slide διέρρευσε από πηγή εντός της AMD και αναλύει πιο πολύ την νέα σχεδίαση Zen.

Η AMD από το τελευταίο μας άρθρο, φαίνεται πως πηγαίνει σε μια νέα αρχιτεκτονική, η οποία μοιάζει περισσότερο με αυτή τη Intel στους τελευταίους πυρήνες της, όπως για παράδειγμα τους Haswell που αποτελούν τη πιο πρόσφατη δημιουργία της. Οι πρώτοι επεξεργαστές Zen θα φέρουν τέσσερις πυρήνες χωρίς πολλά "κοινά στοιχεία" παρά μόνο της L3 cache κάτι που το διαφοροποιεί από τις προηγούμενες σχεδιάσεις όπως τα APUs αλλά και τους Bulldozer οι οποίοι είναι καθαρά CPUs χωρίς ενσωματωμένη GPU.

Στην ουσία τα modules θα παραμείνουν αλλά σε τετραπύρηνες εκδοχές και η AMD μπορεί να τοποθετήσει δύο για 8 πυρήνες ή περισσότερα για περισσότερους πυρήνες για να τους τοποθετήσει σε διαφορετικό price range αλλά και αγορές όπως servers. Έτσι η AMD θα μπορεί να έχει ένα ενιαίο design και απλά να "κόβει-ράβει" πυρήνες σε διαφορετικά SKUs όπως γίνεται και στη περίπτωση των Intel με τους Haswell.

Τέλος η εν λόγω σχεδίαση αναμένεται να μπει στους επεξεργαστές το 2016 και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η κατασκευή τους έχει ανατεθεί στις Samsung/Global Foundries στα 14nm FinFET.

[mag_full=Τα πρώτα Zen chips της AMD θα είναι τετραπύρηνα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45029.png[/mag_full]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now