jisr7

Μικρό Tweak για αυξηση απόδοσης καρτών Nvidia

Recommended Posts

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε το techspot.com εχθές και περιέγραφε την διαδικασία με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει αύξηση των επιδόσεων των Nvidia GPUs με ένα απλό tweak στα services των Windows. Η διαδικασία αυτή έλαβε χώρα από έναν χρήστη με την ονομασία lhikary στο Reddit και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των frames κατά 5% κατα μέσο όρο.

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι η κάρτα γραφικών που είχε (δεν αναφέρεται) προσπαθούσε να κάνει stream παιχνίδια σε μια κονσόλα Nvidia Shield. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος δεν είχε στη κατοχή του τέτοια κονσόλα. Το μυστικό κρύβεται σε ένα service των Windows, γνωστή ως Nvidia Streaming. Η συγκεκριμένη υπηρεσία των Windows ξεκινά αυτομάτως, όταν το λειτουργικό εκκινεί. Η απενεργοποίησή της οδηγεί σε αύξηση των επιδόσεων κατά 5% σύμφωνα με το ίδιο μέλος.

Για να απενεργοποιηθεί γματοποιήστε αναζήτηση και ανοίξτε το services.msc. Στη λίστα ψάξτε για NVIDIA Streamer Service και απενεργοποίήστε την. Έπειτα ρυθμίστε και τον τρόπο εκκίνησης (DIsabled) προκειμένου να μην εκκινεί όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας. Αν από την μεριά σας χρησιμοποιείτε το Shadowplay θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Φυσικά μιλάμε για αύξηση μερικών frames και μόνο.

2015-04-29-image-9.png

.

Σημείωση: Έχω μιλήσει με την ομάδα του hwbox και θα προσπάθήσω μέσα από οδηγούς να λύσω βασικές απορίες στα Windows 10 αλλά και πιο προχωρημένες. ΕΕίναι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας βάσης υποστήριξης για Windows 10 που αντίστοιχη σε ελληνικό επίπεδο δεν υπάρχει. Να επισημάνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την Microsoft, μόνο μεγάλη αγάπη για Windows, που όμως αυτή δεν μεμποδίζει την κρίση μου. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός σε αυτά που γράφω. Αυτό ήταν μια μικρή αρχή από ξένο site, αυτά που θα γράφω θα είναι δικά μου.

2015-04-29-image-9.png

2015-04-29-image-9.png

2015-04-29-image-9.png.d841e1554f9a2c7b1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now