MetallicGR

ASRock: Νέα ITX LGA2011v3 μητρική με Quad Channel RAM

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ASRock: Ετοιμάζει νέα ITX LGA2011v3 μητρική με Quad Channel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/asrock2.jpg[/NEWS_IMG] Η ASRock εμφανίζεται υπέρ της εγκατάστασης ενός Haswell-E server συστήματος σε ITX κουτί και το υποστηρίζει με μια νέα μητρική.

Η νέα server μητρική της ASRock, EPC612D4I, έρχεται με ITX form factor και μια PCI-Express 3.0 x16 υποδοχή για κάρτες γραφικών, ενώ υποστηρίζει πλήρως τους Haswell-E επεξεργαστές του LGA2011v3 socket. Στα θετικά της συναντάμε την υποστήριξη για quad-channel μνήμες DDR4 τύπου SO-DIMM που διατίθενται σε μικρές ποσότητες προς το παρόν και για φορητούς υπολογιστές.

Μιας και μιλάμε για μια server τύπου μητρική, είναι σίγουρο ότι υποστηρίζει Xeon E5-1600 V3 και E5-2600 V3 επεξεργαστές με έως και 18 πυρήνες ενώ οδηγείται από το Intel C612 chipset. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξοπλίζεται με τον ASPEED AST2400 controller ο οποίος προσφέρει βασική έξοδο για εικόνα μέσω μιας D-Sub με μέγιστη δυνατή ανάλυση 2048 x 1536 pixels. Η μητρική διαθέτει επίσης τρεις Gigabit Ethernet θύρες (οι δύο από τους Intel i210 και i217LM ελεγκτές) και τέσσερις SATA 6 Gb/s για σύνδεση με συμβατά drives. Τέλος, η διαθεσιμότητα της μητρικής θα ξεκινήσει σύντομα, όμως η τιμή της αναμένεται σχετικά υψηλή, λόγω της server φύσης της.

[img_alt=ASRock: Ετοιμάζει νέα ITX LGA2011v3 μητρική με Quad Channel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums592-picture45271.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ωραία είναι και μοναδική! Συμπαθώ την ASRock όλο και περισσότερο, επειδή δοκιμάζει το διαφορετικό και καινοτομεί.

Αλλά ρε παιδιά, τόσο δύσκολο είναι να βάλουν 4 πλαγιαστά DDR4 full slot στο πίσω μέρος της μητρικής; Δηλαδή m2 slot για ssd πως έχει βάλει από την πίσω μεριά στην Ζ97 ΙΤΧ που έχω; Επίσης:

Daughter boards ASRock, daughter boards!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now