MetallicGR

Οι Broadwell Desktop CPUs θα έχουν ρυθμιζόμενο TDP

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι Broadwell Desktop CPUs θα έχουν ρυθμιζόμενο TDP]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel2.jpg[/NEWS_IMG] Το SweClockers στο νέο χαρακτηριστικό cTDP που θα φέρουν οι νέοι Broadwell επεξεργαστές της Intel.

Οι OEMs έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τα τσιπάκια τους για να τοποθετήσουν στα PC τους και το SweClockers αποκαλύπτει ένα νέο feature που θα φέρουν οι εν λόγω επεξεργαστές. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Intel Core i7-5775C και του μικρότερου i5-5675C είναι ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό, όμως μόλις πριν από λίγες ώρες μάθαμε για το Configurable TDP ή αλλιώς cTDP το οποίο θα επιτρέπει τη ρύθμιση του TDP στους δύο συγκεκριμένους επεξεργαστές στα 37W, από 65 που είναι το εργοστασιακό, μέσω μιας απλής αλλαγής στο UEFI BIOS.

Το χαρακτηριστικό αυτό, το έχουμε δει σε APUs της AMD και λειτουργεί όπως έχει δείξει σε σχετικό άρθρο του το Phoronix, όμως το μειωμένο TDP συνοδεύεται και από αντίστοιχα μειωμένες επιδόσεις, που όμως δε θα έχουν σημασία σε κάποιον που θέλει να τρέχει στον επεξεργαστή του σε ένα ITX Case με την εργοστασιακή του ψύξη. Πιθανότατα το cTDP θα μειώνει τους turbo χρονισμούς ή έστω τον χρόνο που θα παραμένει σε turbo mode ο επεξεργαστής, ενώ δεν αποκλείεται και η πλήρης απενεργοποίηση του για να φτάσει τα 37W.

[img_alt=Οι Broadwell Desktop CPUs θα έχουν ρυθμιζόμενο TDP]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45326.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now