MetallicGR

NVIDIA: Θα παραμείνουμε στην TSMC για τα 16 και τα 10nm

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA: Θα παραμείνουμε στην TSMC για τα 16 και τα 10nm]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Ο CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang επιβεβαίωσε πως δε θα "σπάσει" τη συνεργασία που έχει η NVIDIA με την TSMC.

Φήμες είχαν ξεκινήσει να διαρρέουν τις προηγούμενες εβδομάδες σχετικά με την κατασκευάστρια εταιρεία που θα προτιμήσει η NVIDIA για την κατασκευή των επόμενων chip της. Το όνομα που είχε ακουστεί ήταν αυτό της Samsung η οποία έχει ήδη αναπτύξει τη λιθογραφία των 14nm FinFET (τρισδιάστατα τρανζίστορ) και την χρησιμοποιεί σε συσκευές όπως το Galaxy S6.

Ο Jen-Hsun Huang απάντησε στις φήμες λέγοντας πως θα παραμείνει στα 16 και αργότερα τα 10nm που ετοιμάζει η TSMC τονίζοντας ότι παρόλο που η λιθογραφία των 14 νανομέτρων είναι ενεργειακά αποδοτική (χαμηλή κατανάλωση), τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν και με τα 16nm (πόσο μάλλον με τα 10nm) κάτι που η NVIDIA απέδειξε με τις Maxwell GPUs στα 28nm.

[img_alt=NVIDIA: Θα παραμείνουμε στην TSMC για τα 16 και τα 10nm]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums592-picture45518.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι ποτε τα yields των 16nm (για τα 10 δεν τολμω να σκεφτω καν) θα ειναι ικανοποιητικα ωστε να προχωρησει σε μαζικη παραγωγη. Το καλο ειναι οτι τωρα που εχει μπει και η Samsung γερα στο παιχνιδι της κατασκευης τσιπ ισως η TSMC βελτιωσει τις μεθοδους της ωστε να παραμείνει ανταγωγιστικη γιατι κακα τα ψεματα μεχρι τωρα ηταν ψιλομονοπωλιο στην κατασκευη ανεξαρτητων τσιπ μεγαλου μεγεθους (GPU κυριως).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now