MetallicGR

Οι SSDs εκτός ρεύματος μπορεί να χάσουν δεδομένα με τον χρόνο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι SSDs εκτός ρεύματος μπορεί να χάσουν δεδομένα με τον χρόνο]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general4.jpg[/NEWS_IMG] Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως μερικά δεδομένα μπορεί να χαθούν, όταν τα drives στερεάς κατάστασης μείνουν εκτός ρεύματος για μερικές μέρες.

Το ZDNet αναφέρει πως οι SSDs οι οποίοι αποτελούν έναν αναπόσπαστο κομμάτι ενός σύγχρονου υπολογιστή, είναι περισσότερο αναξιόπιστοι από τους HDDs απ' όσο φαίνονται στην πραγματικότητα αφού φτάνουν μερικές ημέρες για να ξεκινήσουμε να παρατηρούμε μερική απώλεια δεδομένων. Ένας παράγοντας που επηρεάζει την απώλεια είναι η θερμοκρασία. Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία (σχετικά ζεστό) ο SSD μπορεί να διατηρήσει τα δεδομένα του για περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με δεδομένα που έχει δώσει η Intel. Επίσης, φαίνεται ότι τα enterprise drives δείχνουν καλύτερη συμπεριφορά μιας και έχουν κατασκευαστεί για διαφορετικές συνθήκες.

Φυσικά για κάθε παρόμοια έρευνα, το συμπέρασμα είναι πάντοτε το ίδιο. Η συχνή λήψη backups των δεδομένων αποτελεί μονόδρομο, ειδικά εάν το σύστημα περιέχει και δεδομένα χρήσιμα για τη δουλειά σας.

[img_alt=Οι SSDs εκτός ρεύματος μπορεί να χάσουν δεδομένα με τον χρόνο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45579.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον άρθρο. Μια απορία ίσως και χαζή απλά κόλλησε ο εγκέφαλος. Άντε το καλοκαίρι διατηρείς ούτως ή άλλος τη θερμοκρασία σε ψηλά επίπεδα λόγω καιρού. Αν χειμώνα φύγεις κ αφήσεις κλειστό το πισί εκτός ρεύματος με κρύο υπάρχει περίπτωση απώλειας μέρους των δεδομένων? :Ο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now