MetallicGR

Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να βρεθεί και στη VRAM των GPUs!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να βρεθεί και στη VRAM των GPUs!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Το ισχυρότερο υποσύστημα του υπολογιστή μας μπορεί να "προσφέρει στέγη" σε rootkits και συναφή προγράμματα.

Μια ομάδα προγραμματιστών δημοσίευσε ένα νέο rootkit το οποίο μπορεί να κρυφτεί στην VRAM της κάρτας γραφικών και μπορέι να καταγράψει κάθε κίνηση του χρήστη! Μιας και τα τελευταία χρόνια οι GPUs έγιναν όλο και πιο ευέλικτες, με τη χρήση τους να μην περιορίζεται στο gaming καθώς μπορούν να βοηθήσουν και σε άλλους υπολογισμούς όπως στη περίπτωση ενός keylogger και των επίσης γνωστών rootkits.

Το rootkit με τη κωδική ονομασία Jellyfish μπορεί να τρέξει σε Nvidia, AMD και Intel κάρτες γραφικών (οι τελευταίες χάρη στο APP SDK της AMD) ενώ τα γνωστά προγράμματα παρακολούθησης του GPU Load όπως για παράδειγμα το GPU-Z αποδεικνύονται άχρηστα αφού το rootkit δεν αφήνει κανένα ίχνος. Το συγκεκριμένο rootkit δεν στέλνει κάποια πληροφορία πουθενά αφού αποτελεί proof of concept, ενώ είναι ένας τρόπος για να δούμε τη κατεύθυνση που θα πάρει το κακόβουλο λογισμικό στο μέλλον!

[img_alt=Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να βρεθεί και στη VRAM των GPUs!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45580.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Meh... αν μπορώ να φανταστώ πως το έκαναν, αρκεί ένα driver update για να κόψει όλα.

καπως το στελνεις και αυτο εκει

αν μπορεις να το ξαναστειλεις και ειναι συμβατο, παλι θα δουλεψει

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά ειναι κάτι σαν προειδοποίηση για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον;;;

Αλλα και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του, ποια είναι η ουσία του; τι θέλει να αποδείξει σε βάθος η όλη ιδέα;

Edited by ChameZX
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και προσπαθεί να αναδείξει πιθανά vulnerabilities ώστε να προλάβουμε να κλείσουμε τρύπες πριν διαδοθούν. Διότι έως τώρα δεν μας πήγαινε το μυαλό ότι μπορούμε να έχουμε malware στην VRAM της κάρτας μας. Όπως γράφεται και στην είδηση, proof of concept.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now