MetallicGR

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου Microsoft Edge

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου Microsoft Edge]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft.jpg[/NEWS_IMG] O Microsoft Edge που θα βρίσκεται στα Windows 10 δίνει έμφαση στην ασφάλεια των χρηστών και η Microsoft δημοσίευσε μερικά από τα σχετικά χαρακτηριστικά του.

Ο νέος περιηγητής που θα πάρει τη θέση του Internet Explorer θα περιλαμβάνει λειτουργία Sandbox, compiler και τεχνικές για καλύτερη διατήρηση της διαθέσιμης μνήμης που χρησιμοποιεί από το σύστημα, ενώ παράλληλα προστατεύει τους χρήστες ακόμη και από αρκετά "έξυπνες" επιθέσεις που σκοπό έχουν να υποκλέψουν δεδομένα από τους υπολογιστές. Φυσικά τεχνικές που γνωρίσαμε και στον IE είναι διαθέσιμες στον Edge όπως το SmartScreen το οποίο ελέγχει τα websites για έγκυρα πιστοποιητικά, ούτως ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν εάν το site που επισκέπτονται είναι το αυθεντικό.

Επιπλέον, υπάρχει και η προστασία από hackers οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισέλθουν στα προσωπικά δεδομένα του browser. Ένας από αυτούς είναι να "καταρρεύσουν" τον browser υπερφορτώνοντας την μνήμη και να περάσουν κακόβουλο λογισμικό κάτι που προλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά MemGC (Memory Garbage Collector) και CFG (Control Flow Guard). Τέλος, η Microsoft αποκαλεί τον Edge "τον πιο ασφαλή web browser που έχει αναπτύξει ποτέ" κάτι που θα το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι μέσα στο καλοκαίρι.

[img_alt=Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου Microsoft Edge]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45608.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

ο μοναδικος browser που κατα την εγκατασταση σε υποχρεωνει να κανεις....

windows update

δεν πας πουθενα ετσι

αλλοι browsers κανουν καλυτερα την ιδια δουλεια, με 30mb installer και χωρις dependencies... τα windows updates

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now