MetallicGR

Η ARM εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία big.LITTLE

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ARM εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία big.LITTLE]http://www.hwbox.gr/images/news_images/arm.jpg[/NEWS_IMG] Η ARM μας μαθαίνει μέσα από ένα επεξηγηματικό βίντεο, τη λειτουργία του big.LITTLE στα smartphones μας.

Η τεχνολογία της ARM βρίσκεται ήδη στα περισσότερα flagships της αγοράς όπως τα Samsung Galaxy S6, HTC One M9 και το πιο πρόσφατο LG G4. Το big.LITTLE αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση των πυρήνων ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχει στη συσκευή και κατ' επέκταση στη θερμότητα που εκλύουν στο (ήδη στριμωγμένο) εσωτερικό, ενώ το σημαντικότερο, συμβάλλουν στην αύξηση της αυτονομίας.

Το βίντεο αναλύει σε αρκετό βαθμό την τεχνολογία λέγοντας πως οι μεγάλοι Cortex πυρήνες "σβήνουν" όταν στη συσκευή τρέχουν ελαφριές λειτουργίες/εφαρμογές όπως αναπαραγωγή μουσικής. Αντίστοιχα οι μεγάλοι πυρήνες μπορούν να χειριστούν καλύτερα πιο βαριές λειτουργίες όπως περιήγηση στο internet. Για παράδειγμα, όταν φορτώνουμε μια ιστοσελίδα, ο μεγάλος πυρήνας ξεκινά το rendering και μόλις ολοκληρωθεί, η περιήγηση συνεχίζεται με τον μικρό πυρήνα να αναλαμβάνει τη διαδικασία. Τέλος, λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και κατ' επέκταση το Android εφόσον έχουν ρυθμιστεί σωστά από τον κατασκευαστή, μπορούν να ελέγξουν τον φόρτο εργασίας πιο αποτελεσματικά.

<iframe width="840" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/J2z7P9JKukc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now