Christopher

Πάγωμα Pc με σβήσιμο οθόνης

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πριν μερικές μέρες, καθώς χάζευα, η οθόνη μου έσβησε στα καλά του καθουμένου και το pc πάγωσε. Δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Αναγκάστηκα μετά από λίγο να κάνω rr για να ξεκολλήσει. Μέχρι στιγμής έχει συμβεί 2 φορές.

Όλες οι θερμοκρασίες cpu & σκληρών μια χαρά. Έκανα και checkdisk στον ssd που έχει το OS.Δεν βρέθηκαν λάθη.

Έβγαλα όλους τους drivers, και τους πέρασα πάλι καθαρό Install. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξανασυμβεί (νωρίς είναι ακόμα, μιας και πέρασαν 2-3 μέρες από την 1η φορά όταν συνέβη η 2η ).

Τι μπορεί να προξένησε το πρόβλημα?

Το pc αποτελείται από τα εξής:

CPU: i5 intel core 4690K 3.5 GHz

Mobo: z97 asus pro gamer

gpu: R9 280 asus radeon

RAM: 8 GB DDR3

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μένει είναι η GPU ή το καλώδιο που οδηγεί στην οθόνη. Βεβαιώσου ότι δε μπαίνει η τελευταία σε κανένα sleep ή αλλάζει input και δοκίμασε με άλλο καλώδιο σύνδεσης, ή άλλο τύπου (HDMI ή VGA) και δες αν θα στο ξανακάνει.

Link to comment
Share on other sites

Έχω απενεργοποιήσει την αναστολή λειτουργίας της οθόνης. Δεν μπαίνει ποτέ σε sleep mode.

Τι εννοείς να αλλάζει input?

Εάν έχει πολλές θύρες η οθόνη (HDMI, DVI, VGA κλπ), τότε όταν πατάς το κουμπάκι της για να ανοίξει κάνει scan όλες τις θύρες για σήμα. Μερικές έχουν και αποκλειστικό κουμπάκι επάνω για αυτή τη λειτουργία. Απλά για να το δεις στο λέω, όχι ότι είναι εκεί απαραίτητα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Δεν νομίζω να αλλάζει input,μόνο με DVI καλώδιο την έχω συνδεδεμένη. Είναι και το VGA καλώδιο συνδεδεμένο στην μία άκρη(οθόνη). Η άλλη άκρη του καλωδίου είναι στον αέρα. Λες να το αποσυνδέσω τελείως? (αλλά τόσους μήνες μια χαρά έπαιζε..).

Πως μπορώ όμως να είμαι σίγουρος ότι όντως δεν αλλάζει?

Υπάρχει όμως τόσο μεγάλη πιθανότητα να φταίει η οθόνη? Μόλις συμβαίνει το πάγωμα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πχ το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνεται ( Num lock συγκεκριμένα, δεν μπορώ να το αναβοσβήσω, μένει αναμμένο).

Edited by Christopher
Link to comment
Share on other sites

Αν παγώνει το σύστημά σου δεν είναι το θέμα η οθόνη.

Κάτι crashάρει, πιθανότατα ο driver της gpu αλλά δεν αποκλείεται και κάποιος άλλος. Έχεις κάποιο "περίεργο" hw; Controller / wifi / κάρτα τηλεόρασης...;

Link to comment
Share on other sites

Ναι το σύστημα παγώνει από ό,τι φαίνεται αλλά σβήνει και η οθόνη.

Περίεργο hw? Τίποτε από αυτά που γράφεις! Κανονικό κουτί χωρίς extra. Ό,τι πρέπει να έχω. Gpu, ram, cpu ,cpu fan, κλπ κλπ!

Τον driver της κάρτας όπως και όλους τους drivers τους πέρασα εκ νέου ( και ο driver της κάρτας ήταν και λίγο outdated - δεν ξέρω κατά πόσο έπαιζε ρόλο).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now