MetallicGR

Τα Windows 3.0 γίνονται 25 χρονών!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα Windows 3.0 γίνονται 25 χρονών!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft2a.jpg[/NEWS_IMG] Το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft γιορτάζει σήμερα καθώς γίνεται και επίσημα 25 ετών!

Πηγαίνοντας βαθιά πίσω στον χρόνο συναντάμε δεκάδες αξιοσημείωτα γεγονότα και launches στον χώρο του IT και η Microsoft έχει σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά. Στις 22 Μαΐου του 1990 η "πολυαγαπημένη" μας (αργότερα) Microsoft λανσάρει το λειτουργικό σύστημα Windows 3.0, το OS που θα έδινε ζωή αλλά και γραφικό περιβάλλον στα μέχρι τότε "ρηχά" συστήματα. Σκοπός του ήταν να κάνει την χρήση του υπολογιστή πιο εύκολη, χωρίς την ανάγκη μιας κονσόλας εντολών. Βέβαια πολλά από τα προεγκατστημένα προγράμματα απιτούσαν την εκκίνηση σε DOS για να λειτουργήσουν καθώς το OS είχε ως βάση το MS-DOS - φανταστείτε το Metro ως ένα παράλληλο interface του desktop mode!

Παράλληλα με το SDK κοίταξε κατάματα τους developers όπου θα μπορούσαν να γράψουν πιο εύκολα προγράμματα για την πλατφόρμα. Και για να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος στο θέμα, οι επίσημες απαιτήσεις για το λειτουργικό ήταν:

  • 8086/8088 processor better
  • 384KB of conventional memory (real mode), 1MB (standard mode), or 2MB (enhanced mode)
  • 6-7MB of free hard disk space
  • CGA/EGA/VGA/Hercules/8514/A/XGA graphics
  • MS-DOS version 3.1 or higher

Φανταστείτε πως 7MB στον σκληρό δίσκο ήταν αρκετά για ένα ολόκληρο OS! Επανερχόμαστε στο σήμερα και στα Windows 10 των περίπου 15 με 25GB (updates inside) βλέποντας το πως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία τα τελευταία 25 χρόνια, χρόνος που για την τεχνολογία είναι όσο περίπου ένας αιώνας! Happy Birthday!

[img_alt=Τα Windows 3.0 γίνονται 25 χρονών!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45963.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

μήπως εννοείς το πρώτο λειτουργικό με γραφικό περιβάλλον ρα? Γιατί απ όσο θυμάμαι το πρώτο λειτουργικό της ms είναι το κλεμμένο ms dos. :P

Ωραίες εποχές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now