MetallicGR

Η JEDEC υιοθετεί και επίσημα το πρότυπο NVDIMM

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η JEDEC υιοθετεί και επίσημα το πρότυπο NVDIMM]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] SSD αποθήκη σε ένα DDR4 DIMM Slot μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2015 χάρη στο πράσινο φως που δίνει η JEDEC.

Η εταιρεία JEDEC ανακοίνωσε την υποστήριξη των "υβριδικών" DDR4 μνημών και με αυτό ορίζονται τα modules που τοποθετούνται σε μια τυπική υποδοχή DDR4 αλλά φέρουν NAND flash μνήμες όπως και οι SSDs και μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα ακόμα και μετά από πλήρες shutdown. Οι Non volatile μνήμες, τα chips που έχουν τη ιδιότητα να διατηρούν τα δεδομένα τους και μετά από πλήρες shutdown θα εμφανιστούν μέσα στο έτος, ενώ ήδη από πέρυσι είδαμε αρκετές εταιρείες που έχουν υιοθετήσει τη τεχνολογία.

Τα σχετικά drives θα καταλαμβάνουν ένα DIMM και μιλούν απευθείας με τον IMC του επεξεργαστή. Η ταχύτητα επικοινωνίας είναι αρκετά υψηλή και το latency εξίσου μικρό ενώ τα πρώτα NVDIMMs θα έρχονται σε δύο τύπους. Το NVDIMM-N που θα συνδυάζει DRAM και NAND Flash σε ένα για μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμα και μετά από πτώση του ρεύματος χάρη στις λειτουργίες backup και τέλος το NVDIMM-F που θα φέρει μόνο NAND Flash μνήμες και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ταχύτατη συσκευή αποθήκευσης.

[img_alt=Η JEDEC υιοθετεί και επίσημα το πρότυπο NVDIMM]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture46197.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now