MetallicGR

Η Intel στην έκθεση Computex 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel στην έκθεση Computex 2015]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Καινοτομίες στο computing, νέες εμπειρίες και λύσεις Internet of Things, δημιουργούν έναν έξυπνο και συνδεδεμένο κόσμο.

Η Intel Corporation ανακοίνωσε νέα προϊόντα και λύσεις, που θα προσφέρουν νέες εμπειρίες στους καταναλωτές και θα υποστηρίξουν την επέκταση του υπολογιστικού οικοσυστήματος σε νέους τομείς. Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας στην Computex 2015, ο Kirk Skaugen, Senior Vice President και General Manager του Client Computing Group της Intel, ενθάρρυνε το οικοσύστημα της Ταϊβάν, ώστε να συνεργαστεί και να αξιοποιήσει την ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της τεχνολογίας υπολογιστών.

«Η δύναμη του Νόμου του Moore έχει οδηγήσει σε απίστευτες τεχνολογικές καινοτομίες εδώ και 50 χρόνια και χάρη σε αυτόν, σχεδόν τα πάντα, στο μέλλον, θα διέπονται από υπολογιστική τεχνολογία και δικτύωσ,» ανέφερε ο κ. Skaugen. «Τα 30 χρόνια της συνεργασίας με την βιομηχανία στην Ταϊβάν, έχει αποδώσει ιστορικές καινοτομίες στον κόσμο, από τον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών στις λύσεις cloud και στο datacenter. Τα επόμενα 30 χρόνια θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες καινοτομίες, καθώς προσφέρουμε μαζί νέες υπολογιστικές εμπειρίες και φέρνουμε την ευφυΐα και τη δικτύωση στο περιβάλλον του Internet of Things.»

Ο κ. Skaugen έκανε προβλέψεις σχετικά με το μέλλον του computing και έδειξε τα προϊόντα και τις πλατφμόρμες, που θα οδηγήσουν εκεί. Έδειξε επίσης τον τρόπο, με τον οποίον, αυτές οι καινοτομίες θα προσφέρουν ευφυΐα παντού.

Ο Senior Vice President και General Manager του Client Computing Group της Intel, κ. Kirk Skaugen ανακοινώνει το IntelR UniteT στην Computex 2015, μια νέα οικονομική επιχειρησιακή λύση σχεδιασμένη για άνετη συνεργασία και προηγμένη παραγωγικότητα στις συναντήσεις.

Νέα για το Internet of Things:

• Η Intel ανακοίνωσε την επέκταση της οικογένειας προϊόντων ΙntelR IoT Gateway. Οι τελευταίες σχεδιάσεις αναφοράς, προσφέρουν εκτεταμένες επιλογές σε τεχνολογία πυριτίου και λύσεις software, με την προσθήκη gateways που βασίζονται σε επεξεργαστές IntelR CoreT και την πλατφόρμα Wind River* Intelligent Device Platform XT 3 με ευέλικτες επιλογές για εφαρμογές που απαιτούν χαμηλό αρχικό κόστος.

• Η Intel, επίσης, επέκτεινε την επιλογή σε λειτουργικά συστήματα για τις σχεδιάσεις αναφοράς IntelR IoT Gateway, διαθέτοντας το Ubuntu Snappy Core από την Canonical*. Η συγκεκριμένη προσθήκη διευρύνει τις υφιστάμενες επιλογές λειτουργικών συστημάτων από την Microsoft* και την Wind River.

• Ειδικά για λύσεις IoT στο λιανικό εμπόριο και στον ιατρικό κλάδο, η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές IntelR PentiumR, IntelR CeleronR και IntelR AtomT. Με εντυπωσιακές δυνατότητες γραφικών και εξαιρετικά χαμηλό θερμικό προφίλ, οι επεξεργαστές είναι προσαρμοσμένοι στο IoT και προσφέρουν διαθεσιμότητα 7 ετών.

Νέα για τις υπολογιστικές εμπειρίες και πλατφόρμες:

• Η IntelR UniteT αποτελεί μια νέα, οικονομική επαγγελματική λύση, σχεδιασμένη για εύκολη και διαισθητική συνεργασία και βελτιωμένη παραγωγικότητα στις συναντήσεις. Βασίζεται σε ένα επιλεγμένο mini-PC με επεξεργαστή IntelR CoreT vProT για αίθουσα συσκέψεων, καθώς και την εφαρμογή Intel Unite. Με την παραπάνω λύση οι αίθουσες διασκέψεων εκσυγχρονίζονται και μετασχηματίζονται σε έξυπνους και δικτυωμένους χώρους με ενισχυμένη ασφάλεια.

• Το ThunderboltT 3 αποτελεί τη μεγαλύτερη εξέλιξη από καταβολής του. Προσφέει δυνατότητα μέσω μίας θύρας να συνδεθούν σε συσκευές Thunderbolt, κάθε συσκευή απεικόνισης και δισεκατομμύρια συσκευές USB. Για πρώτη φορά, ένα μοναδικό καλώδιο παρέχει τετραπλάσια μεταγωγή δεδομένων και διπλάσιο video bandwidth από κάθε άλλο καλώδιο, ενώ παράλληλα προσφέρει και ηλεκτρική τροφοδοσία. Είναι αξεπέραστο για νέες χρήσεις, όπως video 4K, σταθμούς σύνδεσης με χρήση ενός καλωδίου και ενσωματωμένη τροφοδοσία και εξωτερικό προσαρμογέα γραφικών, αλλά και δικτύωση 10GbE. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να αρχίσουν να διατίθενται πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ περισσότερα θα κυκλοφορήσουν εντός του 2016.

• Η 5η γενιά Intel Core περιλαμβάνει πλέον και τον πρώτο desktop επεξεργαστή σε συσκευασία LGA με ενσωματωμένα γραφικά IrisT Pro, που αποτελούν τον ισχυρότερο επεξεργαστή γραφικών και πολυμέσων της Intel. Ο χαμηλότερος δείκτης 65-watt ισχύος θερμικής σχεδίασης (TDP), επιτρέπει πλήρη απόδοση PC σε μια ευρεία κατηγορία συντελεστών μορφής, συμπεριλαμβανομένων μικρότερων και λεπτότερων mini PCs και all-in-one desktops, προσφέροντας μέχρι και διπλάσια απόδοση στα 3-D γραφικά, 35 τοις εκατό στη μετατροπή video και 20 τοις εκατό υπολογιστική ισχύ σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών.1

• Η Intel, εισάγει επίσης, την 5η γενιά IntelR CoreT mobile επεξεργαστών για mobile και IoT με ενσωματωμένα γραφικά IntelR IrisT Pro Graphics. Οι επεξεργαστές είναι βελτιστοποιημένοι για gamers και δημιουργούς περιεχομένου εν κινήσει, ενώ αποτελούν τους ταχύτερους επεξεργαστές της Intel για φορητά συστήματα, με γραφικά Intel Iris Pro 6200. Προσφέρουν έως και διπλάσια υπολογιστική ισχύ και διπλάσια απόδοση στα γραφικά 3-D σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά.2 Αυτοί οι επεξεργαστές, εξάλλου, είναι ιδανικοί για εφαρμογές ιατρικής, εγκαταστάσεις σε δημόσιους χώρους και εφαρμογές IoT, καθώς εμπεριέχουν όλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά για ισχυρές σχεδιάσεις IoT, όπως υποστήριξη μνήμης ECC, τεχνολογία IntelR vProT και διαθεσιμότητα 7 ετών.

• Υπογραμμίζοντας την πρόοδο που συντελείται στην κατεύθυνση ενός μέλλοντος, στο οποίο οι υπολογιστικές εμπειρίες θα είναι εντελώς ασύρματες, η Intel ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Targus, πάνω στην προσφορά των τυποποιημένων λύσεων ασύρματης φόρτισης Rezence. Η Intel ανακοίνωσε επίσης, πρόσφατα, συμφωνία με την Κινεζική Haier*, στο πλαίσιο της οποίας, θα φέρει λύσεις ασύρματης φόρτισης σε εστιατόρια, καφέ και αεροδρόμια της Κίνας, αργότερα, μέσα στο τρέχον έτος. Επιπλέον, η Intel θα συνεργαστεί με τα μέλη της A4WP, Foxconn Interconnect*, Basecom* και τους κατασκευαστές προτύπου σχεδίασης BYD* και Primax* ώστε να προσφέρουν στην αγορά λύσεις φόρτισης χωρίς καλώδια, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Νέα για το Data Center:

• Η Intel, εισήγαγε την οικογένεια επεξεργαστών ΙntelR XeonR E3-1200 v4, με την οποία είναι η πρώτη φορά που σειρά επεξεργαστών Xeon processor ενσωματώνουν γραφικά IntelR IrisT Pro P6300. Είναι σχεδιασμένοι σε τεχνολογία 14nm, για απαιτητικά, cloud-based φορτία εφαρμογών, όπως επανακωδικοποίηση high-definition (HD) video και παροχή remote workstation. Οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν μέχρι και 1,4 φορές καλύτερη απόδοση σε επανακωδικοποίηση video3 και 1,8 φορές καλύτερη απόδοση σε γραφικά 3-D4 σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

[img_alt=Η Intel στην έκθεση Computex 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums596-picture47941.jpg[/img_alt]

Intel Press Release

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now