MetallicGR

Η αρχιτεκτονική Pascal της NVIDIA τελειοποιήθηκε!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η αρχιτεκτονική Pascal της NVIDIA τελειοποιήθηκε!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Στα 16 νανόμετρα (FinFET) της TSMC θα κατασκευάσει η NVIDIA τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της.

Νέες πληροφορίες σχετικά με την αρχιτεκτονική Pascal έρχονται στην επιφάνεια και αναφέρονται σε αριθμούς, κάτι που χαιρόμαστε να βλέπουμε καθημερινά σε leaks, reviews και άρθρα ανά τον κόσμο! Συγκεκριμένα η κορυφαία κάρτα του Lineup που θα διαδεχτεί τις Maxwell θα έχει κωδική ονομασία GP100. Στον κύκλο ανάπτυξης, ο όρος tape-out αναφέρεται στα λειτουργικά πρωτότυπα που έχει η εταιρεία στη κατοχή της για δοκιμές και θεωρείται αρκετά σημαντικό για την παραγωγή. Σε αυτή την αρχιτεκτονική, η NVIDIA θα αποκλείσει εντελώς τις HBM1 μνήμες που θα δούμε στην Fiji GPU της AMD και θα περάσει κατευθείαν στις HBM2 που επιτρέπουν σε ένα και μόνο SKU να φέρει θεωρητικά έως και 32GB η οποία θα συνδέεται με τον πυρήνα μέσω του inteproser NVLink.

Με τα 16nm, η "πράσινη" θα μπορέσει να "στριμώξει" περισσότερα transistors στην ίδια επιφάνεια, και το 3DCenter.org αναφέρει περίπου 4,500 με 6,000 CUDA πυρήνες στο εσωτερικό του die. Η κατασκευή θα γίνεται όπως και τώρα, εξ' ολοκλήρου στην TSMC, η οποία έλυσε τα όποια προβλήματα είχε με τα yields και θα παράγει τα πρώτα chip μέσα στο 2016. Αυτό σημαίνει πως κάρτες με την αρχιτεκτονική Pascal θα έρθουν στην αγορά πιθανότατα μέσα στο Q2 του ίδιου έτους, ενώ ακούγεται επίσης και το Q3 σαν πιθανή ημερομηνία εμφάνισης.

[img_alt=Η αρχιτεκτονική Pascal της NVIDIA τελειοποιήθηκε!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture48248.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

To 6000 cuda cores το ακουγαμε και για τις maxwell κανα χρονο πριν βγουν αλλα δεεεν....ωραια τα hmb και τα 16nm ομως :kiss:...

Αλλα ας παρω τωρα την 980Τi :kiss:...να της φτιαξω και ενα bios να παιζει 1450+ και μεχρι τοτε βλεπουμε :gizmo:

[video=youtube;OnB1TgxgwEA]

Link to comment
Share on other sites

H nvidia έπρεπε να βγάλει φωτογραφία με chipάκι με interposer.

Αυτό "διαβάζω" εγώ...

τρεχει και δεν φτανει η τεκνο λιντερ

οταν η μια εχει καρτες που κοντευουν στα καταστηματα, η αλλη λεει q3 2016 και αν

αντε μπας και δουμε πραγματικο ανταγωνισμο

Link to comment
Share on other sites

Ενώ με το rebranding στο rebranding από το rebranding τα πας καλύτερα έ?

ξερω γω?

ειχε γινει ντορος με την 390χ, ποσο μαλλον με την 380χ(πριν καν μιλησουμε για 390χ), οτι θα ναι ετσι, αλλιως, με το ενα, με το αλλο, και διαβαζω τις προαλλες σε ποστ απο το μεταλλο, οτι ειναι το ιδιο και το αυτο με την προηγουμενη...

Link to comment
Share on other sites

Ενώ με το rebranding στο rebranding από το rebranding τα πας καλύτερα έ?

Μέχρι και volta θα ανακοινώσει με HBM X , boobWorks, pretypantsWorks pretybraWorks eg για να αποσπάσει την προσοχή και να την βγεί πλαγίως στην AMD. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γίνει κανένας ντόρος για τις αδιάφορες και παλιές 390x αλλά ούτε και για την 380x, ο ντόρος θα γίνει στις 16 Ιουνίου..αν γίνει, περιμένουμε με αγωνία τι κάνουν οι καινούριες στα παιχνίδια :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now