MetallicGR

Μέσα στο Q1 του 2016 θα κυκλοφορήσει το Oculus Rift

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Μέσα στο Q1 του 2016 το Oculus Rift]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Ο CEO της εταιρείας ανακοινώνει και επίσημα την retail έκδοση του Oculus Rift με υποστήριξη για Windows 10 και το Xbox One.

Η τελική σχεδίαση του Oculus Rift αποκαλύφθηκε δια χειρός Brendan Iribe, του CEO της Oculus VR και το νέο headset το αναμένουμε μέσα στο Q1 του 2016. Η εταιρεία έχει δουλέψει με πολλές εταιρείες για τίτλους που θα φέρουν την ένδειξη "Made for Oculus Rift" ενώ σύμφωνα με τον CCP CEO Hilmer Velgar Petursson, το Rift θα υποστηρίζει game streaming από το Xbox One όμως με έναν μοναδικό τρόπο φτιάχνοντας μια εικονική αίθουσα, στις διαστάσεις περίπου ενός cinema προσφέροντας ένα πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα στον gamer. Ακόμη βέβαια δεν έχει αναφερθεί η standalone τιμή του Oculus Rift, όμως οι πρόσφατες ανακοινώσεις του CEO έχουν μείνει ανεξίτηλες σε όλους μας. Συγκεκριμένα είχε πει πως πως κάποιος που ξεκινά από το μηδέν (χωρίς καν υπολογιστή) χρειάζεται ένα budget $1500 για να γευτεί την εμπειρία του Rift και αν αναλύσουμε λίγο την τιμή, το καθαρό κόστος του headset βγαίνει περίπου στα $300.

Τέλος, αρκετοί developers έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πάνω σε σχετικά games με υποστήριξη για το Rift και είναι τα: Rift include Chronos (Gunfire Games), Edge of Nowhere (Insomniac) Gunfire Games, Chronos, Damaged Core, VR Sports Challenge, Esper, AirMechVR και Lucky's Tale ενώ επενδύει και 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη indie τίτλων.

[img_alt=Μέσα στο Q1 του 2016 το Oculus Rift]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture48400.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now