MetallicGR

Η GlobalFoundries θα "προσφέρει" 22nm σε χαμηλές τιμές

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η GlobalFoundries θα "προσφέρει" τα 22nm σε χαμηλότερες τιμές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG] Σκοπός της εταιρείας είναι να διαθέσει τη νέα λιθογραφία σε όσους κατασκευαστές δε μπορούν να κατασκευάσουν δικά τους chip, μειώνοντας το κόστος και παράλληλα αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

Η σχεδίαση FinFET chip απαιτεί αρκετά χρήματα, κάτι που δεν μπορούν εύκολα να διαθέσουν οι μικρές εταιρείες στον χώρο του IT. Η GlobalFoundries ανακοίνωσε πως θα κάνει διαθέσιμη (δεν ανέφερε timeframe) την μέθοδο των 22nm FD SOI όπως δήλωσε ο Jason Gorss, εκπρόσωπος της εταιρίας. Στόχος της λιθογραφίας είναι συσκευές Internet-of-Things και wearables τα οποία θα πρέπει να έχουν χαμηλή κατανάλωση. Πιο ειδικά, η εν λόγω λιθογραφία, πλησιάζει κατά πολύ τις επιδόσεις των 22nm FinFET αλλά με κόστος πολύ χαμηλότερο δίνοντας αρκετές ελπίδες εισόδου της στην αγορά μικρών συστημάτων, ενώ όπως προαναφέραμε η κατανάλωση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικά εάν συγκρίνουμε την λιθογραφία με το κόστος των 14nm, βλέπουμε ότι το "κέρδος" είναι ακόμα μεγαλύτερο.

[img_alt=Η GlobalFoundries θα "προσφέρει" τα 22nm σε χαμηλότερες τιμές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture48881.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now