MetallicGR

Το DirectX 11 έρχεται στο Linux!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το DirectX 11 έρχεται στο Linux!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/linux.jpg[/NEWS_IMG] Μέσω του CrossOver και του πολύ γνωστού προγράμματος Wine η λίστα των υποστηριζόμενων games θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Οι Gamers που περνούν την περισσότερη ώρα τους στο Linux θα έχουν ένα ακόμα λόγο να χαίρονται αφού τα περισσότερα DirectX 11 games θα μπορούν να τρέχουν στο αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα. Η CodeWeavers που συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με το paid λογισμικό CrossOver, αναφέρει πως δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους gamers αφού πλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα και τα πιο πρόσφατα games (όχι μόνο όσα είναι γραμμένα σε DX9) να τρέξουν σε κάποια διανομή Linux. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της E3 2015 στο Los Angeles, ενώ ο James Ramey συμπλήρωσε στο blog του πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, λέγοντας επίσης πως έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την αύξηση των επιδόσεων στις κάρτες γραφικών.

Επισημαίνεται ότι τα patches για το εκάστοτε Game θα γίνουν φυσικά διαθέσιμα και για το Wine καθώς το CrossOver βασίζεται κυρίως σε αυτό, με μερικές τροποποιήσεις στον κώδικα και στην εμφάνισή του. Τέλος, με την άφιξη του πιο "developer-friendly" DirectX 12, η μετατροπή του σε Vulcan ή παρόμοιο API μοιάζει πιο εύκολη, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft.

[img_alt=Το DirectX 11 έρχεται στο Linux!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture49101.png[/img_alt]

[img_alt=Το DirectX 11 έρχεται στο Linux!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture49100.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

H M$ βγάζει το 12, αυτοί προσπαθούν το 11... κι αν δε δούμε επιδόσεις, απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Εφόσον είναι paid το λογισμικό δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω ιδιαίτερα, αλλά πάλι το linux λειτουργεί με πολλά πράγματα δωρεάν και νομίζω πολύ λίγοι διαλέγουν την λύση επί πληρωμή, εκτός αν μιλάμε για enterprise support. Προσπαθούν γιατί δεν είναι εύκολο και δεν πληρώνονται πολύ για την δουλειά που κάνουν. Θα μπορούσε να βγάλει το dx12 κατευθείαν η microsoft να παίζει και σε linux. Όπως έχει βγάλει το skype για android και το office για mac os X. Πολλά όνειρα κάνω ε;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now