MetallicGR

Νέο τύπο Non-Volatile RAM ανακοίνωσε η Avalanche Technologies

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέο τύπο Non-Volatile RAM ανακοίνωσε η Avalanche Technologies]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Η τεχνολογία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όμως έχει αρκετά θετικά στοιχεία τα οποία μπορούν να υπερτερήσουν στο τελικό προϊόν.

Ο νέος τύπος ονομάζεται STT-MRAM (Spin Transfer Torque Magnetic Random Access Memory) και στην ουσία, όπως λέει και το όνομά της, χρησιμοποιεί την κίνηση ενός ηλεκτρονίου για να καταγράψει το "1 ή το 0" ενώ το proof of concept της Avalanche μπορεί να κλιμακωθεί εύκολα μέχρι και τα 10nm, καθώς το συγκεκριμένο δείγμα της τεχνολογίας βρίσκεται στα 55nm, όμως η εταιρία ελπίζει σε μια γρήγορη υιοθέτηση από την βιομηχανία. Ένα εξίσου ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι πως οι εν λόγω μνήμες δε θα χρειάζεται να τοποθετούνται σε πολλαπλά "στρώματα" κάτι που μειώνει την παραγόμενη θερμότητα, ακόμα και όταν η πυκνότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Περισσότερα για την τεχνολογία έχουν αναρτηθεί στο website της Avalanche.

[img_alt=Νέο τύπο Non-Volatile RAM ανακοίνωσε η Avalanche Technologies]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture49198.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now