MetallicGR

Επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα η NVIDIA GeForce GTX 950

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα η NVIDIA GeForce GTX 950]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Ανώνυμες, πλην "έγκυρες" πηγές του VideoCardz επιβεβαιώνουν τις βλέψεις της NVIDIA για μια νέα low end GPU.

Και σύμφωνα με την ίδια πηγή η κάρτα γραφικών θα ονομάζεται απλά GeForce GTX 950 και όχι Ti όπως είχαμε δει από άλλες φήμες λίγο νωρίτερα. Η κάρτα θα χρησιμοποιεί το GM206-250 chip και στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια "κομμένη" έκδοση της "γνωστής" μας GTX 960. Μάλιστα, όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός της, έτσι και η GTX 950, θα εφοδιάζεται με 2GB αλλά και 4GB, ενώ το core config, δηλαδή ο πυρήνας στο εσωτερικό του θα έχει μόνο μικρότερο αριθμό CUDA cores διατηρώντας τα υπόλοιπα συστατικά του αναλλοίωτα. Παράλληλα, οι χρονισμοί της κάρτας αναμένονται λίγο χαμηλότεροι από την κανονική GTX 960 ισοσταθμίζοντας τις επιδόσεις κάνοντάς τη να πέφτει ακριβώς κάτω από τη GM206-300 υλοποίηση που ακούει στο όνομα GTX 960.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες εξόδους εικόνας, η νέα υλοποίηση για την entry level αγορά θα διαθέτει τρεις DisplayPort, μια HDMI και μια DVI, όπως ακριβώς έχουν και οι GTX 960 και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αρκετά σύντομα.

[img_alt=Επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα η NVIDIA GeForce GTX 950]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture49229.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now