Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ΙΒΜ παρουσιάζει το πρώτο chip στα 7nm]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ibm.jpg[/NEWS_IMG] Δοκιμαστικά chip στα 7nm αποκαλύπτει η γνωστή κατασκευάστρια IBM και το καταφέρνει σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του χώρου.

Συγκεκριμένα η κοινοπραξία των εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς αποτελείται από τις GlobalFoundries, Samsung και SUNY Polytechnic Institute's Colleges of Nanoscale Science and Engineering οι οποίες ξεπέρασαν πολλές από τους κατασκευαστικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι ημιαγωγοί στη εν λόγω λιθογραφία με μερικές καινοτόμες λύσεις. Αρχικά τονίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε κράμα πυριτίου-γερμανίου (SiGe) αντί απλά πυρίτιο από το οποίο κατασκευάζονται τα σημερινά transistor, ενώ ενσωματώθηκε η λιθογραφία extreme ultraviolet (EUV).

Φυσικά, η IBM έχει ήδη προβλέψει τα πιθανά transistor που μπορούν να "στριμωχτούν" στην μικρή επιφάνεια και αγγίζουν και τα 20 εκατομμύρια όπως αναφέρεται, ενώ επεξεργαστές βασισμένοι στα 7nm θα βρουν τον δρόμο τους σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από smartphones μέχρι και διαστημόπλοια!

[img_alt=Η ΙΒΜ παρουσιάζει το πρώτο chip στα 7nm]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture49509.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now