MetallicGR

"OC Socket" και στο LGA 1151 υπόσχεται η ASUS

Recommended Posts

[NEWS_IMG=OC Socket και στο LGA 1151 υπόσχεται η ASUS]http://www.hwbox.gr/images/news_images/asus3.jpg[/NEWS_IMG] Το LGA 1151 Deluxe Socket σύμφωνα με πηγές που ήρθαν στην επιφάνεια θα έχει περισσότερα Pins και θα προσφέρει θεωρητικά υψηλή σταθερότητα κατά το overclocking.

Οι περισσότεροι από εσάς ενδέχεται να θυμάστε την εποχή (πέρυσι) που το LGA 2011-3 socket της Intel ήρθε στην αγορά και διέθετε 2011 pins, όμως δεν πέρασαν πολλές εβδομάδες μέχρι που πολλοί κατασκευαστές πρόσθεσαν μερικά ακόμα pins στις μητρικές τους (20 περίπου) τα οποία επέτρεψαν υψηλότερο overclocking ακόμη και σε συνθήκες αέρα.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά στην mainstream κατηγορία προϊόντων ενώ θα το ονομάζει ASUS LGA 1151 Deluxe Socket. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει περισσότερα Pins για χάρη σταθερότητας, όμως οι Skylake-S επεξεργαστές θα έχουν ακριβώς 1151 pads στην κάτω πλευρά τους, εκτός εάν διαψευστεί κάτι κατά το λανσάρισμα, στις αρχές Αυγούστου.

Είναι ολοφάνερο πως το socket που προτείνει η Intel έχει λιγότερα pins από αυτό της ASUS στην κάτω φωτογραφία.

[img_alt="OC Socket" και στο LGA 1151 υπόσχεται η ASUS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture50226.png[/img_alt]

[img_alt="OC Socket" και στο LGA 1151 υπόσχεται η ASUS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture50227.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέμε, "εκτός εάν διαψευστεί κάτι κατά το λανσάρισμα" που πάει να πει ότι ενδέχεται να ακολουθήσει το ίδιο story με τους Haswell και το uncore, αν και χλωμό. :)

http://www.hwbox.gr/news-events-overclocking-hwbot/38046-aiksisi-uncore-freq-stous-haswell-e-pano-apo-ta-4ghz.html

Link to comment
Share on other sites

Απορία - Με ποίο τρόπο τα επιπλέων pins βοηθάνε στο overclocking ? Ειδικά αν ο επεξεργαστής δεν έχει pads που να έρχονται σε επαφή με αυτα ?

Υποθέτω ότι το cpu θα έχει τα αντίστοιχα pads.

Πιο balanced grounds στην ουσία, ίσως και κάποιο επιπλέον Vcc...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now