MetallicGR

Compute Sticks και NUC με Skylake ετοιμάζει ήδη η Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Compute Sticks και NUC με Skylake ετοιμάζει ήδη η Intel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Ήδη από φέτος έρχονται τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Skylake.

Η Intel προετοιμάζεται για την είσοδο των Skylake επεξεργαστών για την desktop αγορά και ήδη γίνεται λόγος για τα χαμηλότερα στρώματα επιδόσεων στα οποία θα δούμε τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική των 14nm. Πηγές αναφέρουν πως τον Οκτώβριο, η Intel θα λανσάρει Skylake based Compute Sticks και θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Windows 10 ενώ θα υπάρχουν πιθανότατα εκδόσεις με Linux. Οι επιδόσεις τους αναμένεται να ικανοποιήσουν όλους εκείνους που επιθυμούν ένα σύστημα, το οποίο θα συνδεθεί στην τηλεόραση ή στο monitor και θα μπορεί να μπει στο διαδίκτυο και να παίξει ταινίες. Όσον αφορά τώρα τα specs τους, λέγεται ότι τα νέα Compute Sticks θα έρχονται με τον Core m3-6Y30 επεξεργαστή, μνήμη 4GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB ενώ αναλύσεις 4K και UHD θα αποτελούν "τυπική" εργασία.

Η αρχιτεκτονική Skylake θα μπει βέβαια και στα νέα NUC τα οποία είναι και αυτά μικρών διαστάσεων συστήματα, τα οποία όμως έχουν πιο υψηλές επιδόσεις και στοχεύουν την ίδια κατηγορία χρηστών, ενώ μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η υποστήριξη περισσότερης χωρητικότητα σε RAM και αποθηκευτικό χώρο.

[img_alt=Compute Sticks και NUC με Skylake ετοιμάζει ήδη η Intel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture50234.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Λέγε θα χτυπήσουμε τέσσερα*; :P

*Ένα για το σαλόνι και ένα για το υπνοδωμάτιο. :hehe:

Υπερβολές, ένα για αρχή και βλέπουμε. Αν και δεν ξέρω τι θα γίνει με τα DDR4 sodimm. Επίσης θέλω πρώτα να δω πόσο καλύτερη είναι η igpu.

:)

Από την άλλη σκέφτομαι και για broadwell i5 ή και skylake. Πολύ σκέψη θα πέσει.

:shifty:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now