MetallicGR

Απελευθέρωση των αγορών/πληρωμών μέσω Internet

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Απελευθέρωση των αγορών/πληρωμών μέσω Internet]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35424.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, αγορές και πληρωμές προς το εξωτερικό μπορούν να γίνουν κανονικά.

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περνάει και η άρση των περιορισμών στις αγορές προς το εξωτερικό με ανώτατο όριο 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alphabank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική) και 90.000 ευρώ για την AtticaBank σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω αριθμοί αποτελούν το ημερήσιο πλαφόν για την κάθε συστημική τράπεζα αντίστοιχα κάτι που σημαίνει πως μόλις εξαντληθεί το εν λόγω ποσό, οι ηλεκτρονικές αγορές ξαναπαγώνουν. Επίσης υπηρεσίες όπως το Paypal δεν έχουν εκδώσει κάποια αλλαγή στην πολιτική τους, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Από το faq που έχει δημοσιευθεί, αυτό που αξίζει να μεταφέρουμε είναι:

-Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και

για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

[img_alt=Απελευθέρωση των αγορών/πληρωμών μέσω Internet]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture50374.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

"Επίσης υπηρεσίες όπως το Paypal δεν έχουν εκδώσει κάποια αλλαγή στην πολιτική τους, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα"

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα ακόμα η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αν και ανεπισήμως επιτρέπονται οι συναλλαγές, έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με τα ημερήσια αποθεματικά των τραπεζών τα οποία εξαντλούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι πολύ περιορισμένα τα πράγματα. Δεν μπορείτε να κάνετε καμία σχεδόν αγορά, τρώνε όλες άκυρο. Μόνο το Apple store κτλ δουλεύουν και αυτά φαντάζομαι ως τις 00:15. Στις 8:00 το πρωϊ μπήκα να αγοράσω εισιτήρια και πάλι δεν εγκρίθηκε.

Αν είστε "απελπισμένοι" να αγοράσετε κάτι από το εξωτερικό, μπορείτε να πάρετε μία ηλεκτρονική πιστωτική moneysafe. Λειτουργούν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Visa για εξωτερικό τώρα:

Η κάρτα σας απορρίφθηκε. Ελέγξτε τα στοιχεία της κάρτας και δοκιμάστε ξανά ή χρησιμοποιήστε άλλη κάρτα. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας.
Link to comment
Share on other sites

Ενεργοποίηση φιλων απο εξωτερικο. Τους βαζουμε λεφτα στους λογαριασμούς τους εδω και μας βαζουν εκεινοι το ποσο στο paypal.

Sent from my Note 3

Link to comment
Share on other sites

Ενεργοποίηση φιλων απο εξωτερικο. Τους βαζουμε λεφτα στους λογαριασμούς τους εδω και μας βαζουν εκεινοι το ποσο στο paypal.

Sent from my Note 3

[MENTION=771]sofos1990[/MENTION] λαμβανεις? :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Πω ρε γμτ! Θα γυρίσουμε στην stone age παλι

Σωστός! Μόνο ο ΦΠΑ 36% μας λείπει που υπήρχε παλιά στα ηλεκτρονικά (θεωρούνταν είδη πολυτελείας) :stars:Έ ρε κάτι εποχές...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now