MetallicGR

Intel και Micron δείχνουν τον δρόμο για ταχύτερες non-volatile μνήμες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel και Micron δείχνουν τον δρόμο για ταχύτερες non-volatile μνήμες]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Έναν νέο τύπο μνήμης που είναι κατά πολλές φορές ταχύτερος απ' όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Οι δύο εταιρείες Intel και Micron προχώρησαν στη παραγωγή μιας νέας τεχνολογίας μνήμη η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D XPoint για ταχύτητες 1000 φορές υψηλότερες από τις σημερινές NAND. Αυτό το κατάφεραν και χάρη σε μια νέα ένωση υλικών που εφηύραν και η τεχνολογία είναι 10 φορές πυκνότερη απ' ότι στις συμβατικές τεχνολογίες μνημών ενώ την ίδια στιγμή θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στον χώρο των μνημών από την NAND, δηλαδή από το 1989. Η εν λόγω μνήμη μπορεί να αποθηκεύσει 128Gb δεδομένων (το ένα die όπως της εικόνας) και έχει stackable χαρακτήρα, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις συσκευές της αγοράς, βοηθώντας περισσότερο, όσες συσκευές μεταφέρουν πολλές δεκάδες GB ανά δευτερόλεπτο, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό latency, ενώ το γεγονός ότι είναι non-volatile, σημαίνει ότι μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα τους ακόμη και μετά από πλήρες shutdown.

[img_alt=Intel και Micron δείχνουν τον δρόμο για ταχύτερες non-volatile μνήμες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture50379.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now