MetallicGR

Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://www.hwbox.gr/images/news_images/coolermaster2.jpg[/NEWS_IMG] Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κουτιά της αγοράς λανσάρεται και επίσημα σήμερα στην αγορά από την πασίγνωστη Cooler Master.

Το νέο κουτί έρχεται σε δύο "γεύσεις" την MasterCase 5 καθώς και την MasterCase Pro 5 και έχει το μέγεθος ενός τυπικού Midi κουτιού που όμως έχει σχεδόν άπειρους βαθμούς παραμετροποίησης και είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας που υιοθετεί το σλόγκαν "Make it Yours", με πολλά ακόμα να ακολουθούν μέχρι το τέλος του έτους. Τα δύο νέα κουτιά χαρακτηρίζονται από την τεχνολογία FreeForm η οποία είναι και η καρδιά του modular σχεδιασμού επιτρέποντας στον χρήστη να παραμετροποιήσει κάθε πτυχή του κουτιού, όπως τα side panels, τα top panels ακόμα και το εσωτερικό.

Η Cooler Master οδηγεί με αυτόν τον τρόπο τους χρήστες σε ένα αναβαθμίσιμο κουτί, όπου ο καθένας, θα μπορεί να προμηθεύεται νέα panel, ή ακόμα και να δημιουργεί τα δικά του, σε κάποιον 3D εκτυπωτή. Τα κουτιά γίνονται από σήμερα διαθέσιμα στην αγορά με προτεινόμενες τιμές 124.90? για το απλό MasterCase 5 και 159.90? για το MasterCase Pro 5, ενώ επίσης λανσάρονται και μερικά έξτρα accessories για όσους επιθυμούν να προσωποποιήσουν το κουτί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά προϊόντων της Cooler Master δείτε τα παρακάτω Links από την επίσκεψή μας στο Seminar Day και στο Booth της εταιρείας στην Computex 2015.

Cooler Master: MasterCase 5 Series

http://www.hwbox.gr/news-cases/41096-computex-2015-cooler-master-seminar-day.html

http://www.hwbox.gr/news-cases/41090-computex-2015-cooler-master-booth.html

[img_alt=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture51122.jpg[/img_alt]

[img_alt=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture51123.jpg[/img_alt]

[img_alt=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture51124.jpg[/img_alt]

[img_alt=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums625-picture51126.jpg[/img_alt]

[img_alt=Το DIY friendly Cooler Master MasterCase (Pro) 5 είναι κοντά μας]http://i.imgur.com/9cFXTRQ.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους ήρθε και είναι πολύ όμορφο! Αλλά μετά ξεκινάμε τα παράπονα... Το enthoo pro window είναι 60 με 30 ευρώ πιο φθηνό από το master case pro 5 και έχει περισσότερες επιλογές για watercooling και modding και είναι διαθέσιμο από πέρυσι. Why CM? Ήδη το OC3D το χαντάκωσε στο review δυστυχώς και δεν έχει και άδικο στην κριτική του. Πόσα rivets έχει; Υπάρχει κάποιος που να θέλει να το βάψει μετά από τα πριτσίνια που βλέπει στο κουτί;

Ήθελα τόσο πολύ να πάρω ένα να το βάψω λευκό, να του βάλω μέσα X99 και 2 fury, όλα watercooled, modded mounting των pcb, 3 rads, 3D printed καλούδια και πορτοκαλί higlights... Μάλλον πρέπει να σκεφτώ ξανά το πλάνο και ίσως κάνω πάλι scratch build για το workstation pc για το makerspace.

Makerspace ----> CM make it yours ----> GregEl's "MIY" build

18/8/2015 = broken dreams

Link to comment
Share on other sites

Εχω καποιες αποριες..μπορει καποιος να με βοηθησει? Θα ξεκινουν τα καλωδια του PSU απο το ισογειο θα περνουν απο τα γκρομετς του διαχωριστικου ...θα μπαινοβγαινουν απο τα καθετα (γκρομετς) αναλογα με την συνδεση (καθ'υψος)που θα κανουν με την Μητρικη....???? Θα ειναι ομορφαδα αυτο..υπαρχει και το διαφανες παραθυρο...:orange:

Link to comment
Share on other sites

Εχω καποιες αποριες..μπορει καποιος να με βοηθησει? Θα ξεκινουν τα καλωδια του PSU απο το ισογειο θα περνουν απο τα γκρομετς του διαχωριστικου ...θα μπαινοβγαινουν απο τα καθετα (γκρομετς) αναλογα με την συνδεση (καθ'υψος)που θα κανουν με την Μητρικη....???? Θα ειναι ομορφαδα αυτο..υπαρχει και το διαφανες παραθυρο...:orange:

Είπαμε δεν είναι τόσο χαζή η CM!

Αν δεις στην φώτο

15123100243l.jpg

Τα καλώδια από το psu πάνε κατευθείαν πίσω και βγαίνουν μόνο εκεί που θέλεις. Όπως σχεδόν σε όλα τα case πλέον. Τα grommets στο διαχωριστικό είναι για τα front IO της μητρικής και αν θες να πας τα pci-e από τις gpu κάθετα κάτω όπως στο nzxt h440.

Το διαφανές παράθυρο έχει ένα μαύρο κάλυμμα που μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα. Το αφήνεις αν έχεις άσχημο τροφοδοτικό και καλώδια και το βγάζεις αν τα έχεις όλα στην πένα.

Είναι πολύ καλό κουτί και έχουν ρίξει σκέψη σε αυτό, αλλά είναι πολύ ακριβό για τον ανταγωνισμό που υπάρχει και θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερες θέσεις για ψυγεία στην τιμή του. Επίσης "make it yours" και "DIY friendly" όπως διαφημίζει η CM, με rivets και να θες μπόλικο dremel δεν κολλάνε μαζί.

Δεν είμαι fan boy της phanteks, αλλά το enthoo pro παίρνει μεγαλύτερα ψυγεία, έχει fan controller, διαλύεται με βίδες και πρέπει να μην έχει πριτσίνια, είναι σημαντικά πιο φθηνό και στην αγορά πάνω από χρόνο.

Το nzxt h440 επίσης πιο φθηνό με παρόμοια χαρακτηριστικά. Πέρα από την υποκειμενική ομορφιά, γιατί κάποιος να διαλέξει το κουτί; Που είναι η ανταγωνιστικότητά του;

Link to comment
Share on other sites

Ενδιφέρον. Τα πιο ενδιαφέροντα της σειράς όμως κάτι μου λέει πως έρχονται σύντομα. "MasterCase 7" ίσως; EATX και πραγματικά μεγάλοι χώροι με αυτή την ιδέα μπορούν να βγάλουν ένα πραγματικό μαργαριτάρι.

Επιτέλους λιτός σχεδιασμός σε airflow-friendly σειρά της CM. Πάντα μου άρεσαν οπτικά οι Silencio σειρές αλλά οι επιδόσεις των HAF. Πιο κοντά στα γούστα μου. Το "make it yours" κομάτι το περίμενα λίγο πιο modular. Ελπίζω να βγούνε περισσότερες επιλογές στο κοντινό μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά το Master Case 5 είναι η απαρχή ενός νέου concept στα κουτιά. Καλώς ή κακώς όμως η Cooler Master φαίνεται πως θέλησε να κρατήσει την ισορροπία μεταξύ ενός παραδοσιακού case και ενός που απευθύνεται σε modders και γενικότερα όσους "ψάχνονται" να φέρουν ένα κουτί στα μέτρα τους.

Προφανώς αν η σειρά είναι πετυχημένη, θα δούμε περισσότερα Master Case με ακόμα πιο "ακραίες" λύσεις στο θέμα του modularity. It's just the beginning :)

Link to comment
Share on other sites

Έχω αρχίσει και το ξανασκέφτομαι το build. Παραμένει ακριβό για αυτά που προσφέρει το κουτί, αλλά είναι ωραίο και βλέποντας video reviews έχει και μερικές λεπτομέρειες που σε κερδίζουν το κουτί. Λίγο το φινίρισμα, λίγο η ποιότητα, λίγο τα σωστά thumb screws, λίγο τα panel που κάθονται όταν τα ξεβιδώσεις. It's the little things.

Έχει περάσει μάλλον αρκετός καιρός από το τελευταίο build μου και αρχίζω να νιώθω τη στέρηση... Πρέπει να τελειώσω με τον εκτυπωτή πρώτα όμως...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=5077]GregEl[/MENTION] θα απαντήσω σε εσένα γιατί εσύ είσαι ο modder της παρέας και είχες τις περισσότερες παρατηρήσεις.

Το Make it Yours είναι το νέο moto της εταιρίας. Προφανώς δεν σημαίνει πως θα είναι dremel friendly

ή πως θα έχει βίδες αντί για πριτσίνια. Καλό το modding...αλλά πόσοι είναι modders με την πραγματική έννοια

της λέξης?

Το make it yours αναφέρεται στην ολική αλλαγή στην φιλοσοφία των προϊόντων της Cooler Master.

Τα πρώτα κουτιά βλέπε MasterCase5 θα έχουν συμβατά parts με μελλοντικά κουτιά της εταιρίας,

τα headset θα έχουν αφαιρούμενους δορυφόρους σε μορφή 2.1, 5.1 κτλ κτλ, τα ποντίκια θα έχουν αφαιρούμενα

parts και κινούμενους αισθητήρες και πάει λέγοντας με όλα τα parts.

Επίσης, σε κάποιο έυλογο χρονικό διάστημα, σκοπεύουν να κάνουν release στο site τους όλα τα σχέδια

έτσι ώστε εάν κάποιος θέλει να "εκτυπώσει" κάποιο part να είναι free to use.

Τέλος, έχει πάρει το αυτί μου πως εξετάζουν το ενδεχόμενο για "IKEA" style...πράγμα που σημαίνει

εάν γίνει πως το κουτί σου θα έχει ΜΟΝΟ βίδες :)

Το απλό MC5 έχει σίγουρα βελτιώσεις από τα παλιά κουτιά της CM και το Pro είναι και πιο μουρικο

όπως έχει γίνει...αλλά σίγουρα έχει και θα υπάρξει πολύς δρόμος μπροστά μας για βελτιώσεις... :)

Link to comment
Share on other sites

^ Πολύ θετικά νέα!

Μου αρέσει η ιδέα για free documentation και διαστάσεις για printing-cutting-modding.

To make it yours εγώ το έλαβα ως ότι θα μπορείς να πειράξεις το κουτί ώστε να είναι στα μέτρα σου.

Αν δεν είναι συναρμολογημένο με βίδες δεν το πειράζεις εύκολα. Αν είναι τύπου IKEA με βίδες έχω πολλές ιδέες για updrage packs, mod kits, transformation packs, accessories bundles κλπ. Με λίγα λόγια ένα modular case έχει άπειρες δυνατότητες και ελπίζω να το κάνουν τελικά έτσι.

Θα μπορούσε να έχει transformation pack να αλλάζεις 3 panel και να το κάνεις ITX κουτί (MC3) ή να το κάνεις full tower με περισσότερο χώρο για υδρόψυξη και storage (MC7).

Θα μπορούσε να έχει wc upgrade pack που θα έχει μαζί με radiator bracket, fan controller και pump bracket.

Νομίζω είδα σε ένα video ότι το panel με τα front IO βγαίνει εύκολα. Γιατί να μην έχει ένα upgrade pack ώστε να βάλεις ένα front IO με LED strip και fan controller δίπλα από τις usb σε ένα panel, μαζί με rgb led strips και 2 CM fans;

Είναι πραγματικά πολύ ωραίο κουτί και καλή αρχή προς την νέα κατεύθυνση της εταιρίας, αλλά υπάρχουν τόσες ιδέες που δυστυχώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα έτσι όπως κυκλοφόρησε το κουτί τώρα.

Συνεχίζω να το σκέφτομαι πολύ για το MIY build. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και το insider info :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now