MetallicGR

Οι αποστολές GPU πέφτουν κατά 11% μέσα στο Q2

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι αποστολές GPU πέφτουν κατά 11% μέσα στο Q2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35423.jpg[/NEWS_IMG] Ανήσυχη η βιομηχανία παρακολουθεί τις αποστολές των καρτών γραφικών να πέφτουν μέσα στο 2ο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την αναφορά της Jon Peddie Research, βλέπουμε πτώση στις αποστολές καρτών γραφικών για το 2ο τρίμηνο της τάξης του 11% (από το προηγούμενο τρίμηνο). Η αναφορά δείχνει επίσης πως οι ενσωματωμένες GPUs σε APUs και CPUs δείχνουν να διαβρώνουν τις πωλήσεις ξεχωριστών καρτών γραφικών συρρικνώνοντας την εν λόγω αγορά. Αν και το χάσμα μεταξύ AMD και NVIDIA μεγαλώνει από άποψη πωλήσεων υπέρ της δεύτερης, δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι όλα ρόδινα για την "πράσινη" αφού σημείωσε πτώση 16,19% ενώ η AMD έπεσε κατά 25,8% στις πωλήσεις GPUs, APUs και notebooks.

Πτώση σημείωσε και η Intel κατά 7.39% στη συγκεκριμένη αγορά με το ποσοστό να αναφέρεται φυσικά στις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών των επεξεργαστών της. Βλέποντας τα στατιστικά από έτος σε έτος, η αγορά συνολικά των GPUs έπεσε κατά 18.8%.

[img_alt=Οι αποστολές GPU πέφτουν κατά 11% μέσα στο Q2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51151.png[/img_alt]

[img_alt=Οι αποστολές GPU πέφτουν κατά 11% μέσα στο Q2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51152.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now