Recommended Posts

[NEWS_IMG=Προηγείται η AMD στο πρώτο DirectX 12 game benchmark]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Η έρευνα του PC Perspective στο νέο υπό ανάπτυξη RTS παιχνίδι Ashes of the Singularity, δείχνει την Radeon R9 390X να βγαίνει μπροστά από την GTX 980 της NVIDIA.

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν το DirectX 12 και ίσως ένα από τα επόμενα που θα μπουν στη συλλογή μας, ενδέχεται να είναι το Ashes of the Singularity, ένας real time strategy τίτλος με αρκετά απαιτητικές σκηνές, μιας και η GPU καλείται να επεξεργαστεί εκατοντάδες μονάδες στον χάρτη. Στο benchmark όπως ανέφερε ο συντάκτης του PC Perspective, υπάρχει πληθώρα απαιτητικών σκηνών με closeups στις μονάδες, αλλά και πανοραμικά πλάνα που αυξάνουν κατά πολύ τον φόρτο εργασίας στην κάρτα. Στο DirectX 11 κομμάτι του τίτλου, βλέπουμε μια τεράστια διαφορά στις δύο κάρτες των δοκιμών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα συστήματα τόσο της Intel, όσο και της AMD για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν στο DirectX 12 όπου η 390X της AMD φτάνει και ξεπερνάει την GTX 980 της NVIDIA σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες και ρυθμίσεις. Φυσικά, αυτό δεν μας δείχνει τις επιδόσεις που θα έχει η κάρτα σε όλα τα μελλοντικά DX12 παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν, καθώς όπως αναφέρει και η πηγή, πρόκειται για έναν μέχρι στιγμής τίτλο, με μια συγκεκριμένη μηχανή γραφικών. Αυτό που βλέπουμε με αυτές τις μετρήσεις στην ουσία έρχεται να επιβεβαιώσει πως το DirectX 12 θα προσφέρει πιο άμεσο "δέσιμο" του software (game) με το hardware, στη προκειμένη περίπτωση, τις δύο GPUs, κάτι που είναι στο χέρι των κατασκευαστών και των game developers.

[img_alt=Προηγείται η AMD στο πρώτο DirectX 12 game benchmark]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51121.png[/img_alt]

[mag_full=Προηγείται η AMD στο πρώτο DirectX 12 game benchmark]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51173.png[/mag_full]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

είναι μέχρι να πληρωθεί η εταιρεία που το αναπτύσσει και να υποστηρίξει nvidia gameworks η μηχανή, μετά θα δούμε γατάκια ποιος θα είναι μπροστά! :hehe:

wow

απλα wow

δεν ηξερα οτι υπαρχουν ατομα εκτος απο αυτους που δουλευουν στην nvidia να υποστηριζουν το gameworks

Link to comment
Share on other sites

είναι μέχρι να πληρωθεί η εταιρεία που το αναπτύσσει και να υποστηρίξει nvidia gameworks η μηχανή, μετά θα δούμε γατάκια ποιος θα είναι μπροστά! :hehe:

Δεν ήξερα ότι πληρόνονται οι Game Dev για να υποστηρίξουν το Gameworks. Έτσι εξηγείτε γιατί έχει τόση απήχηση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now