makaronas

fx 8350 και drops...

Recommended Posts

Καλησπερα!! εχω τον 8350 πανω σε gigabyte 970-ud3p και air cooling Be Quiet! Dark rock pro 3,το προβλημα μου ειναι οτι οι ταχυτητες του επεξεργαστη εχουν σκαμπανεβασματα απο 1400 se 4100 και δεν ξερω τι μπορει να φταιει...http://i.imgur.com/lg9lMyb.png

Link to comment
Share on other sites

O επεξεργαστής σου διαθέτει τεχνολογία Cool'n'Quiet, που ρίχνει την συχνότητά του (και την τάση λειτουργίας του αν προσέξεις), όταν δεν υπάρχει σημαντικό φόρτος στο cpu.

Υπάρχει τρόπος να το κάνεις να μένει μόνιμα στα ψηλά ρολόγια αλλά δεν υπάρχει λόγος. Δεν χάνεις κάτι με το Cool'n'Quiet και είσαι και πιο δροσερός και καις και λιγότερο ρεύμα - you're good :)

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει περιπτωση να μου προκαλει lag στο streaming? γιατι γενικα τρωο κατι spikes που και που,επισης αν κανω overclock τι παιζει?

Edited by makaronas
Link to comment
Share on other sites

Απολύτως φυσιολογικό είναι αυτό που "συμβαίνει" στο CPU σου. Όχι δε θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα σε stream και πουθενά, αφού ανάλογα με τον φόρτο εργασίας η συχνότητα θα παραμένει περισσότερο "κολλημένη" ψηλά.

Και το Overclocking θα πέφτει αυτόματα η συχνότητα όταν δε χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής και ανάλογα με το Power preset που έχεις ορίσει μέσα από τα Windows.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι πως ακομα και οταν ειναι σε φορτο ο επεξεργαστης (stream και gaming ταυτοχρονα) εχω ανοιχτο το Cpuz και παλι βλεπω τα min values να πεφτουν στα 1400, θα το απενεργοποιησω μια να δω τι διαφορα θα εχει και θα δω!! ευχαριστω για τις απαντησεις!!

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που ίσως κερδίσεις με την απενεργοποίηση είναι απόκριση αλλά και πάλι χλωμό το βλέπω. Ειδικά εάν δεν έχεις κολλήματα και γενικά προβλήματα όσο το CPU ζορίζεται δε χρειάζεται να ανησυχείς.

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο BIOS που βλέπω ότι έχει βγει για τη μητρική σου, απλά είναι για υποστήριξη νέων CPU όπως τον 8370. Εάν δεν αναβαθμίσεις σε αυτούς που αναγράφονται και στο CPU Support List, τότε δε χρειάζεται να κάνεις update. :)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ήχει ήδη την version F1,δεν μπορώ να βρω πως να απενεργοποιήσω το cool n quiet τώρα... θέλω να δοκιμάσω να το βγάλω για λίγο μήπως δω διαφορά έψαξα στα bios αλλα δεν μπόρεσα να βρώ κατι...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now