MetallicGR

Η Enermax δοκιμάζει τη νέα ψύκτρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Enermax δοκιμάζει τη νέα ψύκτρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο]http://www.hwbox.gr/images/news_images/enermax.jpg[/NEWS_IMG] Μπορεί άραγε μια ψύκτρα να παρατείνει τον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει το νερό σε ένα μπρίκι;

Η Enermax πραγματοποίησε ένα πείραμα δοκιμάζοντας την απόδοση των νέων ψυκτρών της ενάντια σε ένα μπρίκι ή πιο σύνθετα, σε μια ηλεκτρική espresso-μηχανή η οποία φτάνει το νερό σε θερμοκρασία βρασμού έχοντας ισχύ 350W. Στο πείραμα το νερό χωρίς την ψύκτρα κατάφερε να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού μέσα σε 9 λεπτά (ήτοι 100 βαθμούς Κελσίου), ενώ με την τοποθέτηση της ETS-T40Fit το νερό δεν κατάφερε ποτέ να αγγίξει τον τριψήφιο αριθμό, αφού κυμαινόταν από 97 με 98 βαθμούς καθ' όλη τη διάρκεια του πειράματος που διήρκεσε περίπου 1:30 ώρα. Το πείραμα της Enermax ίσως να μην ανταποκρίνεται πλήρως σε συνθήκες πραγματική χρήσης όμως συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο:

<iframe width="750" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/pi4rSt8TY9g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Link to comment
Share on other sites

Χεχ... το κακό με αυτά τα πειράματα είναι ότι αφενός δεν μπορείς να προσομοιώσεις το mount που θα έχεις στην μητρική (που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παράγοντας) αφετέρου ότι μια ωμική αντίσταση συνήθως (αναλόγως κατασκευής/υλικών) έχει μεγαλύτερο thermal buffer και δεν ακούει τόσο άμεσα όσο ένα cpu.

Κοντολογίς με loader, οι "συνεπαγωγές" για θερμοκρασία επεξεργαστή είναι αρκετά φλου.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία ιδέα δεν μπορείτε να πείτε!

Κάλο δείχνει το κουλερ, έμενα μου γέμισε το μάτι, ειδικά οι επιπλέον επιλογές που έδειξαν στο τέλος ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το βίντεο! :T:

Η αλήθεια όμως είναι ότι χρειάζομαι την καφετιέρα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now