MetallicGR

Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Η 6η γενιά Core περιλαμβάνει πλέον Pentium, Celeron και τους νέους m που θα βρεθούν από φορητά συστήματα μέχρι και desktop υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, η Intel παρουσιάζει επίσης και τα νέα H170, B150, H110, Q170 Chipsets για τα χαμηλότερα στρώματα με τους κατασκευαστές να ετοιμάζονται για λανσάρισμα πολλών μητρικών. Οι επεξεργαστές που θα δούμε είναι οι Skylake-Yʼ, ʽSkylake-Uʼ, ʽSkylake-Hʼ, ʽSkylake-Sʼ και καλύπτουν φορητούς και σταθερούς υπολογιστές. Οι desktop επεξεργαστές θα τοποθετούνται στο ίδιο LGA 1151 socket, θα είναι κλειδωμένοι και θα εφοδιάζονται με τις GT1, GT2, GT3/e GPUs στο εσωτερικό των dies. Η πλατφόρμα των socketed και κλειδωμένων CPUs ονομάζεται Skylake-S και μπορούμε να τη χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες, την mainstream με τους Core i7, Core i5 και Core i3 επεξεργαστές με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή καθώς και αυτούς που διαθέτουν αρκετά χαμηλό TDP 35W και χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό "T" στο τέλος της ονομασία τους. Υπενθυμίζεται ότι το overclocking των CPUs είναι εφικτό μέσω του Base Clock.

Μετά από την κυκλοφορία πριν μερικές εβδομάδες των ξεκλείδωτων desktop skylake επεξεργαστών από την Intel, ήρθε η στιγμή, κατά την διάρκεια της IFA Berlin, να μάθουμε περισσότερα για τα νέα mobile μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Και αυτή την φορά για την εταιρία οι mobile λύσεις είναι το κομμάτι που έχει κυρίως επικεντρωθεί προσφέροντας λύσεις για όλα τα κομμάτια της αγοράς.

Core m3, m5, m7

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51696.png[/mag_full]

Η νέα σειρά των Core M επεξεργαστών έρχεται με νέα νέα ονόματα παρόμοια με τα δυνατότερα μοντέλα και προσφέρει αυξημένες επιδόσεις τόσο στα γραφικά όσο και στο κομμάτι του επεξεργαστή, ενώ είναι σχεδιασμένοι για fanless συστήματα όπως το νέο Retina MacBook και το Asus Zenbook UX305. Όλα τα μοντέλα της Core M σειράς θα έρχονται με υποστήριξη Turbo Boost και Hyperthreading ενώ θα έχουν και 4MB L3 cache. Τα ενσωματωμένα γραφικά θα είναι Intel HD 515 (GT2) και θα έχουν και την δυνατότητα του configurable TDP στα 3,5W αντί των 4,5W, ενώ υπάρχει το TDP up στα 7W για τα πιο δυνατά συστήματα. Θα υποστηρίζουν μόνο DDR3 μνήμες μέχρι 1866MHz ενώ έχουν αρκετά μικρό μέγεθος για να μπουν στο ανανεωμένο Intel Compute Stick.

U-series

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51697.png[/mag_full]

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51699.png[/mag_full]

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51698.png[/mag_full]

Η mainstream σειρά των επεξεργαστών της εταιρίας για φορητούς υπολογιστές τα τελευταία χρόνια, έρχεται με μια σημαντική ανανέωση, υποστήριξη μνήμης eDRAM σε συγκεκριμένα μοντέλα, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις στα γραφικά. Όσα μοντέλα θα έρχονται με τα Intel Iris graphics θα υποστηρίζουν 64MB eDRAM ενώ στο μέλλον τα Intel Iris Pro graphics θα έρχονται με 128MB eDRAM. Παράλληλα η eDRAM θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν L4 cache από τον επεξεργαστή. Η σειρά U θα έχει i5 και i7 μοντέλα στα 15W TDP τόσο με γραφικά Intel HD 520 (GT2) και 3MB L3 cache όσο και Intel Iris 540 (GT3e) και 4MB L3 cache, ενώ ο μοναδικός i3 επεξεργαστής προσφέρεται μόνο με Intel HD 520. Η μνήμη που υποστηρίζεται είναι DDR4 με μέγιστη συχνότητα 2133MHz, ενώ υπάρχει και η επιλογή του TDP down στα 7,5 ή 9,5W ανάλογα με την έκδοση και όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν Hyperthreading. Παράλληλα θα υπάρχουν και εκδόσεις στα 28W που χρησιμοποιούνται κυρίως από την Apple στα Macbook Pro και προσφέρουν υψηλότερες συχνότητες και δυνατότερα γραφικά Iris 550 (GT4e).

H-series

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51700.png[/mag_full]

[mag_full=Η Intel λανσάρει και τους "υπόλοιπους" Skylake επεξεργαστές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51701.png[/mag_full]

Εκτός από τους επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης η Intel επικεντρώθηκε και σε δυνατότερα μοντέλα με τέσσερις πυρήνες που απευθύνονται σε mobile workstation συστήματα και για αυτό θα υπάρχει και η επιλογή για mobile Xeon επεξεργαστές. Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν TDP 45W αλλά για πρώτη φορά βρίσκουμε mobile i5 επεξεργαστές με τέσσερις πυρήνες και 6MB L3 cache αλλά χωρίς Hyperthreading, κάτι που προσφέρεται στους αντίστοιχους i7. Παράλληλα μάλλον θα υπάρχει και ένας ξεκλείδωτος i7 (i7-6820HK) αν κρίνουμε από το Κ στο τέλος του ονόματος του. Όλα τα μοντέλα θα έρχονται με Intel HD 520 γραφικά και θα υποστηρίζουν μνήμη μέχρι DDR4-2133.

H Intel ανακοινώνει την καλύτερη οικογένεια επεξεργαστών της μέχρι σήμερα, την 6η γενιά IntelR CoreT

. Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές IntelR CoreT θέτουν νέα πρότυπα, με νέα, λεπτή σχεδίαση, μικρότερο πάχος από κάθε άλλη φορά, ενώ είναι σε θέση να ξεκινούν σε σχεδόν, μισό δευτερόλεπτο1. Προσφέρουν μέχρι και 2,5 φορές υψηλότερη απόδοση και 3 φορές μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας2, συγκρινόμενοι με τις επιδόσεις πολλών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

. Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, έχουν βελτιστοποιηθεί για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Windows* 10, προσφέροντας νέες εμπειρίες, εξαλείφοντας αδυναμίες στο computing και προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

.Η οικογένεια των επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core, κλιμακώνεται καλύτερα από κάθε προηγούμενη, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα αναδεικνύει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδιάσεων, από το εξαιρετικά μικρό IntelR Compute Stick και τα All-in-One desktops, στα συστήματα 2-σε-1, τους συνήθεις φορητούς υπολογιστές καθώς και τον πρώτο επεξεργαστή IntelR XeonR για φορητούς σταθμούς εργασίας (workstations).

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου, 2015 - Η Intel ανακοινώνει την 6η γενιά επεξεργαστών IntelR CoreT, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους επεξεργαστές της εταιρείας, μέχρι σήμερα. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια καίρια αλλαγή της σχέσης των ανθρώπων με τους υπολογιστές. Οι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core προσφέρουν ανώτερα επίπεδα απόδοσης και ανοίγουν το δρόμο για νέες, καθηλωτικές εμπειρίες computing και όλα αυτά στα χαμηλότερα επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης, που έχουν υπάρξει. Επιπλέον, υποστηρίζουν την ευρύτερη γκάμα σχεδιάσεων, που έχει παρουσιαστεί ποτέ - από το υπερ-φορητό compute stick, έως τα συστήματα 2-σε-1, μεγάλα All-in-One desktops υψηλής ανάλυσης, μέχρι και νέους φορητούς σταθμούς εργασίας (mobile workstations).

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές σε χρήση, οι οποίοι είναι 4-5 ετών ή και παλιότεροι. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές αργούν να ξεκινήσουν, οι μπαταρίες τους προσφέρουν περιορισμένη αυτονομία, ενώ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες υπολογιστικές εμπειρίες, που είναι διαθέσιμες. Οι νέοι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core βασίζονται πάνω στη νέα μικροαρχιτεκτονική Skylake και την πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής της Intel, στην κλίμακα των 14mm. Είναι σε θέση να αποδίδουν μέχρι και 2,5 φορές υψηλότερη απόδοση3, τριπλάσια διάρκεια μπαταρίας4, αλλά και γραφικά που είναι 30 φορές καλύτερα5, αποδίδοντας ολοκληρωμένες και ομαλές εμπειρίες σε gaming και video, σε σχέση με έναν μέσο υπολογιστή 5ετίας. Μπορούν, επίσης, να είναι ακόμη και κατά το ήμισυ λεπτότεροι και ελαφρύτεροι, χαρακτηρίζονται από ταχύτερους χρόνους αφύπνισης, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, που φτάνει, πρακτικά, για χρήση όλη τη μέρα6.

«Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core παρέχουν ορισμένες από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στο computing, που έχουμε δει,» αναφέρει ο Kirk Skaugen, Intel senior Vice President και General Manager του Client Computing Group. «Τα νέα συστήματα, που βασίζονται στους 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, ανταποκρίνονται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς χαρακτηρίζονται από εξελιγμένη απόδοση, διάρκεια μπαταρίας και ασφάλεια, ενώ επιτρέπουν νέες, εκπληκτικές εμπειρίες στο PC, όπως τη δυνατότητα να εισέρχεται κανείς στον υπολογιστή του, μέσω σάρωσης του προσώπου του, αλλά και να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έναν προσωπικό βοηθό, που ανταποκρίνεται στις φωνητικές του εντολές. Ο συνδυασμός των 6ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, των Windows 10 και πανέμορφων, νέων συστημάτων, από πολλούς κατασκευαστές PC, καθιστούν αυτή τη χρονική περίοδο, ιδανική να αγοράσει κανείς έναν νέο υπολογιστή.»

Η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core τροφοδοτεί μια εκταταμένη σειρά νέων συσκευών

Η 6η οικογένεια επεξεργαστών Intel Core επιτρέπει την ύπαρξη ενός ευρέως φάσματος σχεδιάσεων, η οποία καλύπτει, πρακτικά, κάθε πιθανή ανάγκη. Οι επεξεργαστές IntelR CoreT M, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μέχρι και διπλάσια απόδοση σε πρωτοποριακά premium tablets7, θα περιλαμβάνουν πλέον, τους επεξεργαστές Intel Core m3, m5 και m7, οι οποίοι ανταποκρίνονται, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, σε συγκεκριμένες ανάγκες. Η σειρά IntelR Compute Stick επεκτείνεται, για να συμπεριλάβει και μια έκδοση, βασισμένη στον 6ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core M.

Αυτή η νέα γενιά επεξεργαστών Intel περιλαμβάνει επίσης σημαντικές πρωτιές, όσον αφορά τις mobile σχεδιάσεις. Καταρχάς, υπάρχει ένας νέος ξεκλείδωτος mobile επεξεργαστής «Κ» SKU, που επιτρέπει λεπτομερές overclocking με εκτενή έλεγχο του χρήστη. Επίσης, υπάρχει ένας νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής IntelR CoreTM i5, που προσφέρει μέχρι και 60% βελτιωμένη απόδοση στο mobile multitasking8, καθώς και μια νέα οικογένεια επεξεργαστών IntelR XeonR E3, η οποία βρίσκεται στην καρδιά μιας νέας σειράς mobile workstations. Η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση των γραφικών9, εκπληκτική ποιότητα εικόνας στα παιχνίδια, αλλά και εντυπωσιακές επιδόσεις στη δημιουργία περιεχομένου ανάλυσης 4Κ, αλλά και αντίστοιχη αναπαραγωγή πολυμέσων. Η νέα τεχνολογία IntelR Speed Shift βελτιώνει την απόκριση των φορητών συστημάτων, έτσι ώστε να επιτρέπεται ταχύτερη εκτέλεση εργασιών, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή ειδικών φωτογραφικών φίλτρων κατά 45% ταχύτερα10.

Επιπλέον, η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core και Intel Xeon, θα προσφέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και εμπειριών. Περισσότερες συσκευές θα διαθέτουν πλέον συνδεσιμότητα ThunderboltT 3 και USB Type-C, επιτρέποντας έτσι σε μια συμπαγή θύρα επέκτασης την εξυπηρέτηση όλων των συσκευών. Εξάλλου, η κάμερα τεχνολογίας IntelR RealSenseT, η οποία θα εστιάζει είτε το πρόσωπο του χρήστη, είτε στο περιβάλλον, θα ενσωματώνεται σε διάφορα συστήματα 2-σε-1, notebooks και All-in-One desktops, με 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, επιτρέποντας νέες δυνατότητες αντίληψης βάθους και τη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών, όπως τη λήψη και διαμοιρασμό «ζωντανών» 3-D selfies, τη σάρωση, μοντελοποίηση και τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων, αλλά και την εύκολη αφαίρεση του παρασκηνίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων.

Η πλατφόρμα 6ης γενιάς Intel Core θα προωθήσει, επίσης, την πρωτοβουλία "όχι καλώδια" της Intel, με στόχο την βέλτιστη ασύρματη απεικόνιση, με τη χρήση των τεχνολογιών IntelR WiDi ή Pro WiDi. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να απεικονίζουν το περιεχόμενο του υπολογιστή τους στην τηλεόραση, σε οθόνη ή προβολέα, χωρίς τη φασαρία των καλωδίων και των ειδικών προσαρμογέων.

Η 6η γενιά Intel Core αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα χαρακτηριστικά των Windows* 10, όπως την τεχνολογία Cortana* και το Windows Hello, για πιο ενιαία και φυσική αλληλεπίδραση. Συσκευές εφοδιασμένες με κάμερα τεχνολογίας Intel RealSense, σε συνδυασμό με τη λειτουργία Windows Hello, επιτρέπουν στους χρήστες να εισέρχονται στον υπολογιστή τους με ασφάλεια, χάρη στο νέο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Εξάλλου, η τεχνολογία True KeyT by Intel Security είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα των επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core, η οποία αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας, όσον αφορά στη σύνδεση με τις υπολογιστικές συσκευές, αλλά και την ασφαλή είσοδο σε websites, χωρίς να χρειάζεται η απομνημόνευση των κωδικών πρόσβασης.

Διαθέσιμα σύντομα: IntelR IrisT Graphics, IntelR vProT for business και προϊόντα για το Internet of Things

Μέσα στους προσεχείς μήνες, η Intel σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερους από 48 επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core, οι οποίοι ενσωματώνουν γραφικά IntelRIrisTM και Iris Pro, καθώς και την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E3-1500M για mobile workstations, αλλά και την 6η γενιά επεξεργαστών IntelR vProTM για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μια πλειάδα νέων συσκευών θα είναι διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιάσεων, από αυτές τις μέρες και μέσα στο προσεχές διάστημα. Η Intel, θα προσφέρει επίσης περισσότερα από 25 προϊόντα σχετικά με το Internet of Things (IoT), με διαθεσιμότητα μέχρι και 7 χρόνια, κώδικα διορθώσεων σφαλμάτων (error correcting code - ECC) σε πολλαπλά επίπεδα TDP. Τα οφέλη των προηγμένων επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core, αλλά και των νέων IoT σχεδιάσεων, θα είναι προφανή σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, τον καταναλωτικό κλάδο, την ιατρική, τη βιομηχανία, την ψηφιακή εποπτεία και ασφάλεια, από την πηγή των δεδομένων μέχρι το cloud.

Διαθεσιμότητα

Οι επεξεργαστές IntelR CoreTM 6ης γενιάς θα είναι διαθέσιμοι στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά από τις 28 Σεπτεμβρίου

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω την τιμολογηση της ιντελας, π.χ. ο i7 6920HQ κοστιζει 568$ και ο i7 6820HQ κοστιζει 378$ και η μονη διαφορα τους ειναι τα 0,2Ghz στα ρολογια dafuq δλδ ελεος

Edited by Ali8inoS
Link to comment
Share on other sites

4651-albums466-picture51703.png

H AMD τι κάνει για να υπάρχει έστω και λίγος ανταγωνισμός σε καμιά κατηγορία; Γιατί τώρα με την eDRAM θα αρχίσει να χάνει και στα φτηνά μέτρια laptops..

Δεν υπάρχει και στα NUC/Brix κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

H AMD τι κάνει για να υπάρχει έστω και λίγος ανταγωνισμός σε καμιά κατηγορία; Γιατί τώρα με την eDRAM θα αρχίσει να χάνει και στα φτηνά μέτρια laptops..

Δεν υπάρχει και στα NUC/Brix κ.τ.λ.

α παλι θα συγκρινουμε 600 euro part με 150 euro part

και μετα θα κοροιδευουμε το φτηνο που εχασε

τοπιασα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now