MetallicGR

Custom �Kryo πυρήνες της Qualcomm θα περιλαμβάνει ο νέος Snapdragon 820

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Qualcomm Kryo πυρήνες θα περιλαμβάνει ο νέος Snapdragon 820]http://www.hwbox.gr/images/news_images/qualcomm.jpg[/NEWS_IMG] Η εταιρεία ρίχνει φως στα χαρακτηριστικά του νέου επεξεργαστή που έρχεται να αντικαταστήσει τον Snapdragon 810 στις αρχές του 2016.

Ο νέος Snapdragon 820 θα είναι η μεγάλη επιστροφή της Qualcomm στους custom πυρήνες και αναμένεται να αντικαταστήσει τον Snapdragon 810 ο οποίος είχε μια σχετικά "δύσβατη διαδρομή". Ο Kryo CPU που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του νέο Snapdragon 820 θα χρονίζεται μέχρι και τα 2.2 GHz ενώ θα είναι αρχιτεκτονικής 64-bit. Το SoC θα κατασκευάζεται στα 14nm FinFET (14LPP) στα εργοστάσια της Samsung με την Qualcomm να στοχεύει ήδη σε διπλασιασμό των επιδόσεων αλλά και της ενεργειακής απόδοση του επεξεργαστή συγκρινόμενος φυσικά με τον Snapdragon 810.

Μαζί με αυτό η Qualcomm ανακοίνωσε και πληροφορίες για τον low level μηχανισμό "Symphony System Manager" και αναμένεται να βοηθήσει με τις ανομοιογενείς εργασίες που πραγματοποιεί ο επεξεργαστής. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μια λειτουργία που θα είναι αφανής στον τελικό χρήστη, μιας και θα βελτιστοποιεί την επικοινωνία του hardware με το software, βοηθώντας δηλαδή την δουλειά του kernel.

Μαζί ο επεξεργαστής θα εφοδιάζεται με την Adreno 530 GPU και θα παρέχει κορυφαίες επιδόσεις και συνδεσιμότητα σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

[img_alt=Qualcomm Kryo πυρήνες θα περιλαμβάνει ο νέος Snapdragon 820]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51742.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now