MetallicGR

Με ποια μέθοδο προστατεύετε το PC σας;

Με ποια μέθοδο προστατεύετε το PC σας;  

70 members have voted

  1. 1. Με ποια μέθοδο προστατεύετε το PC σας;

    • Online UPS
      4
    • Standby UPS
      4
    • Πολύπριζο ασφαλείας
      27
    • Φωτοβολταϊκά
      0
    • YOLO!
      25
    • Άλλο
      0
    • Line Interactive UPS
      10


Recommended Posts

Τα καιρικά φαινόμενα καθώς και πολλοί ακόμα παράγοντες, μπορούν να διακόψουν προσωρινά την παροχή ηλεκτρικού στο χώρο όπου βρισκόμαστε, είτε αυτός ονομάζεται χώρος εργασίας, είτε κατοικίας. Για τον λόγο αυτό αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούν διάφορες λύσεις ασφαλείας όπως ειδικά πολύπριζα που διατηρούν την τάση σταθερή σε περίπτωση ξαφνικής ανόδου (όπως συμβαίνει στην επανασύνδεση) καθώς και πλήρη συστήματα UPS, τα οποία με την ενσωματωμένη μπαταρία τους, δίνουν μερικά επιπλέον λεπτά για να αποθηκεύσουμε την εργασία μας και να κλείσουμε τον υπολογιστή με ασφάλεια.

Τα online UPS είναι συνήθως προτιμότερα για την τροφοδοσία του υπολογιστή κυρίως λόγο της ταχύτατης απόκρισης σε ένα blackout από τα λεγόμενα αναμονής, που χρησιμοποιούν σαν κύρια πηγή ρεύματος το εναλλασσόμενο, δηλαδή το AC που έρχεται από την πρίζα του τοίχου. Τα ειδικά πολύπριζα που κυκλοφορούν μπορούν να προστατέψουν σε μεγάλο βαθμό το setup μας, που μπορεί να αποτελείται από τον υπολογιστή, την οθόνη και όλες τις περιφερειακές συσκευές, όμως δεν μπορεί να τα διατηρήσει σε λειτουργία όπως στη περίπτωση του UPS. Τα συγκεκριμένα είναι προτεινόμενα όταν το budget είναι χαμηλό και ενδιαφερόμαστε μόνο για το over current protection που φέρουν, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που προλαμβάνουν και ειδικές θύρες για Ethernet και USB καλώδια για να φορτίσετε τις συσκευές σας.

Το ερώτημα του σημερινού Poll είναι, ποιον τρόπο από τους παραπάνω χρησιμοποιείτε για να προτατέψετε/συντηρήσετε τον υπολογιστή σας από μια ανύποπτη πτώση του ρεύματος;

[img_alt=Η GIGABYTE Z170X-UD5 TH με Thuinderbolt 3 αποκαλύπτεται]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51851.png[/img_alt]

Online UPS

Standby UPS

Πολύπριζο ασφαλείας

Φωτοβολταϊκά

YOLO!

Άλλο

Link to comment
Share on other sites

Online apc smart ups 1000va το είχα πάρει το 2006 500 ευρώ του άλλαξα 2 μπαταρίες που έχει και δουλεύει ακόμα, πάνω του είναι το ρούτερ η οθόνη και φυσικά το pc, επίσης έχω πολύπριζο ασφαλείας της apc για τα ηχεία και πάνω του είναι άλλα 2 πολύπριζα για οτιδήποτε άλλο συνδέω, φορητούς φορτιστές κλπ.

Δεν είναι ότι επειδή σκάω χιλιάδες ευρώ στο pc πρέπει να έχω ups, όλοι πρέπει να έχουμε, πέρυσι το χειμώνα έπεσε ένας κεραυνός σε μια περιοχή δίπλα μου στα Χανιά και έψησε κάθε ηλεκτρική συσκευή που βρισκόταν εκεί!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω UPS Line Interactive και ένα πολύμπριζο προστασίας που έχουν μείνει κληρονομιά απο τα χρόνια στο νησί, εδώ στην στεριά δεν βλέπω να χρειάζονται μιας και οι διακοπές ρεύματος είναι σπάνιες.

Και μετά το τεστ που είχε κάνει ο WIZARD το κλείνω και τελείως γιατί καίει ρεύμα και σε stand by mode ! :P

Link to comment
Share on other sites

<div style="margin: 0px; padding: 0px; list-style: disc outside;"><em><font size="1">Standby UPS </font>-> Line Interactive<br></em><em>Πολύπριζο ασφαλείας<br></em><br>Αν βαλετε και Line Interactive αλλαξτε μου την επιλογη σε αυτο. <br></div>

Link to comment
Share on other sites

APC :D...πολύπριζο ασφαλείας 8 θέσεων με φίλτρα και τα γενικά καλούδια. Γενικά είναι τόσο καλά τα τροφοδοτικά πλέον (με εξαίρεση του 3D εκτυπωτή μου) που δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας imo. Με το AX1200 δεν είχα ποτέ θέμα στις εστίες με τις διακοπές που γινόντουσαν. Τώρα με το V850 επίσης υπέρ ευχαριστημένος.

Link to comment
Share on other sites

YOLO. Γενικά είμαι της άποψης ότι όσο πιο πολύ προσέχεις το PC σου μην πάθει τίποτα, για κάποιο περίεργο λόγο, τόσο πιο εύκολα θα χαλάσει.

Μια παροιμία λέει φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!

Link to comment
Share on other sites

Απλά αν πάρω UPS ξέρω ότι θα θέλω να πάρω καλό με μπαταρίες που να αλλάζουν και και και... και θα φάω 500 ευρώ

Κάτι ξέρω..:hehe:

Πριν το επικό apc είχα ένα trust της κακιάς ώρας,,κάηκε η ασφάλεια του την ώρα που έκανε το self test και έσκασε το τροφοδοτικό! Με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις 99% Εκτός αν είσαι ο [MENTION=5]GoriLLakoS[/MENTION] που 101% θα κάνεις λάθος αγορά :hehe:

Link to comment
Share on other sites

..απο εποχής athlon xp με θυμαμαι να εχω UPS και πάντα line interacrive, με εχουν σώσει απειρες φορες και εχω αλλάξει καμια 10ρια.

Το αποκορύφωμα ηταν το 2012 οταν ελειπα στην Cebit επεσε κεραυνός και επειδη ειχα περασμενο εξωτερικα utp απο το box της πολυκατοικιας μεχρι τον δευτερο, καπως περασε κατι και μου εκαψε το vigor 2820 :hehe:

Τώρα εχω μεινει με το APC BR1200GI RS 1200VA και πάνω του 2x APC P5B-GR 5 Schuko :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now