MetallicGR

Οι νέοι επεξεργαστές της Loongson μπορούν να τρέξουν x86 & ARM κώδικα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι κινέζικοι επεξεργαστές της Loongson μπορούν να τρέξουν x86 & ARM κώδικα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την χρήση των δύο μεγάλων κατασκευαστών CPUs AMD-Intel η κινέζικη Loongson ρίχνει φως στους 3A2000 και 3B2000.

Οι δύο 64-bit επεξεργαστές σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορούν να τρέξουν κώδικα ARM αλλά και x86 αλλά μόνο μέσω ενός binary translation layer κάτι που σημαίνει πως οι επιδόσεις τους θα είναι περιορισμένες για την εποχή από τον χρόνο που θα απαιτείται για την "μετάφραση" των εντολών, όμως δε παύουν να είναι αξιόλογοι υποψήφιοι. Επιπρόσθετα είναι MIPS-based, καθώς η Loongson έχει συνάψει συνεργασία με την MIPS για ελεύθερη χρήση ορισμένων εντολών. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως η Loongson είχε κι άλλες νομικές διαμάχες στο παρελθόν για χρήση πατενταρισμένων instructions από άλλες εταιρείες.

Εάν τα εν λόγω chip καταφέρουν και βρεθούν στην αγορά με υποστήριξη σύγχρονου hardware ίσως μπορέσουν να φανούν χρήσιμα σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ θα μπορούν να λειτουργήσουν και σε διανομές Linux που τρέχουν εγγενώς σε MIPS-based CPUs.

New MIPS64-based Loongson processors break performance barrier - Imagination Blog

[img_alt=Οι κινέζικοι επεξεργαστές της Loongson μπορούν να τρέξουν x86 & ARM κώδικα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51900.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now