MetallicGR

Οι DDR4 έγιναν κατά 25% φθηνότερες τους τελευταίους 3 μήνες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι DDR4 έγιναν κατά 25% φθηνότερες τους τελευταίους 3 μήνες]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG] Όσο η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές πέφτει, οι τιμές των DDR4 συνεχίζουν να πέφτουν και ήδη βλέπουμε μια μείωση που φτάνει το 25%.

Συγκεκριμένα μέσω του DRAMeXchange αντιλαμβανόμαστε την πτώση ειδικά στα 4Gbit DDR4 Chips που τρέχουν στα 2133MHz. Στα τέλη Ιουνίου, ο συγκεκριμένος τύπος κόστιζε περί τα 3,618 δολάρια και μέσα από συνεχείς πτώσεις έπεσε κάτω από τα $3 μέσα στον Σεπτέμβρη, αγγίζοντας τα $2.719. Κάτι αντίστοιχο όμως παρατηρούμε και στην αγορά DDR3 μνημών, με την πτώση να είναι και εκεί εμφανής ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και έτσι, οι DDR4 δεν έχουν φτάσει ακόμα τις χαμηλές τιμές των DDR3 κάτι που θα ήταν πιθανό εάν συνέβαινε αυτό πριν έναν χρόνο.

Συνολικά με την αγορά να βρίσκεται σε αυτή τη φάση αυτή τη στιγμή, ίσως είναι και η ιδανική ώρα για κάποιον να επενδύσει στην νέα τεχνολογία των DDR4 συνδυάζοντάς τες με ένα νέο σύστημα.

[img_alt=Οι DDR4 έγιναν κατά 25% φθηνότερες τους τελευταίους 3 μήνες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52091.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω οτι ειναι η πτωση της ζητησης των υπολογιστων που κανει τι τιμη των ddr4 να πεφτουν.Ειδικα κιολας οταν μιλαμε για τις 2133.

1. Λογικο να πεφτει η τιμη οταν μπαινουν ολες οι εταιρειες στο παιχνιδι. 2. Πλεον υπαρχει mainstream πλατφορμα που τις υποστηριζει. 3.

Οταν οποιος παει για z170 - x99 και διαβασει τα forum's πως οσο περισσοτερα MHz τοσο το καλυτερο ειναι λογικο οτι οι χαμηλοτερη συχνοτητα της κατηγοριας

θα παει ακλαυτη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now