MetallicGR

Έφτασε η ώρα για 6GB RAM στα smartphones!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Έφτασε η ώρα για 6GB RAM σε smartphones!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/samsung.jpg[/NEWS_IMG] Η νέα κατασκευαστική μέθοδος της Samsung αυξάνει την εγκατεστημένη RAM που θα έχουν τα μελλοντικά smartphones.

Η Samsung ξεκίνησε την ανάπτυξη των νέων volatile 12Gb LPDDR4 DRAM οι οποίες θα βρεθούν σε μια τεράστια γκάμα φορητών συσκευών όπως tablet και smartphones ενώ θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται στα 20nm. Η πυκνότητα είναι σημαντικά αυξημένη από τα 8Gbit του σήμερα τα οποία έρχονται με 3 και 4GB συνολικής μνήμης κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν 3 ή 4 chips σε κάθε χωρητικότητα αντίστοιχα. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει σε ένα μόνο chip να "χωρέσει" 1.5GB και έτσι αναμένεται να δούμε smartphones με 6GB RAM που αποτελείται από τέσσερα τέτοια chip για ομαλότερο multitasking.

Παράλληλα, εκτός από τα προφανή όπως η αύξηση των εφαρμογών που μπορούμε να τρέξουμε παράλληλα, η Samsung αναφέρει πως βελτιώσεις θα υπάρξουν και στη ταχύτητα των νέων chip και θα φτάσουν τα 34Gbps σε bandwidth σε έναν δίαυλο με εύρος 64-bit και ένα από τα λειτουργικά που έχει "γραφτεί" με γνώμονα την παραπάνω αρχιτεκτονική είναι το Android 5 Lollipop.

[img_alt=Έφτασε η ώρα για 6GB RAM σε smartphones!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52126.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now