Noobakos

windows xp εγκατασταση σε 8 gb ssd + 1tb hdd

Recommended Posts

θελω βοηθεια σε αυτο πως να κανω εγκατασταση των windows xp 32 bit σε 8gb ssd και να εγκαθηστα τα προγραματα στον 1tb hdd

σε αυτο το laptop θα κανω την εγκατασταση LAPTOP LENOVO Z50-75 80EC0055BM 15.6'' AMD QUAD CORE FX-7500 4GB 1TB+8GB SSHD AMD R7 M255 2GB DOS - ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (PER.910442)

βαζω xp γιατι θελω να παιξω το rise and fall civilizations at war και general zero hour online

με το origin και το steam θα εχω προβληματα αμα τα εγκαταστησω στο laptop ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Βάλε vmware και εγκατέστησε τα εκει μέσα να τρέχουν virtual τα xp και το παιχνίδι που θέλεις να τρέξεις δεν έχουν καθόλου απαιτήσεις απο το φορητό σου! Οπότε βάζεις full screen το vmware και είσαι κομπλέ :)

Link to comment
Share on other sites

.....xp sp3 θελω να βαλω , αυτο που θελω να μαθω ειναι πως να εγκαταστήσω τα xp στον ssd και στον 1tb να μπαίνουν τα προγράμματα πρεπει να κανω raid 0+1 ?

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Σκληρός Δίσκος: 1 TB SATA, 5400 rpm και 8 GB SSD (χρησιμοποιείται για smart caching του σκληρού δίσκου και δεν είναι διαθέσιμο στο device manager)

Δεν γίνεται να εγκαταστήσεις τίποτα στον ssd, σαν cache λειτουργεί, δεν εμφανίζεται σαν δίσκος στα windows.

Link to comment
Share on other sites

ok thanks για την πληροφορία νομιζα οτι εκει εγκαθίσταται το λειτουργικό , αλα 8 gb μου φαίνονται πολυ λιγα γιαυτη τη δουλεια στο παλιο pc ειχα βαλει ενα της ocz 120 gb και εβλεπε τα 60 gb για cache

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14672]Noobakos[/MENTION] Έχουν κάποιο πρόβλημα τα Games σε Windows 7 ή 8; Φαντάζομαι θα παίζουν σε compatibility, όχι όμως αλλάζοντας την επιλογή από τις ιδιότητες του exe, αλλά τρέχοντας το troubleshoot compatibility πάλι με δεξί κλικ.

Δε θα έχεις πρόβλημα εάν εγκαταστήσεις τα Origin/Steam στο laptop. Τα ίδια games θα έχεις διαθέσιμα παντού. Εάν έχεις κάποια που δε θες να τα ξανακατεβάζεις απλά τα αντιγράφεις από το ένα PC και τα μεταφέρεις στο άλλο. Ο προεπιλεγμένος φάκελος που κατεβαίνουν είναι: Όποου_έχεις_εγκαταστήσει_το_Steam\SteamApps\common.

Link to comment
Share on other sites

το rise and fall παιζει μονο σε xp γιατι εχει ενα προγραμμα ασφαλειας μεσα που δεν το αφινει να τρεχει σε αλλα λειτουργικα οπως και το warfront και τα παλια blitzkrieg και γιαυτο θελω τα xp για να παιζω τα παλια στο laptop , το rise and fall δεν προκειτε να ξαναβγει αλλο παιχνιδι σαν αυτο . στο desktop pc εχω τα windows 7 εκει μπορο να παιζω τα νεα παιχνιδια σε dx10-11 . ειχα προσπαθησει να το κανω να τρεξουν στα windows 7 αλλα δεν γινοταν με τιποτα τωρα βλεπω στο youtube οτι και στα xp sp3 κολαει οποτε sp2

Link to comment
Share on other sites

Στο βίντεο που πόσταρες ο άνθρωπος το τρέχει σε 7. Εδώ διαβάζω ότι παίζει εάν τρέξεις το setup σε compatibility mode εγκαθίσταται και τρέχει πάλι σε compatibility. Συμφωνόυμε ότι είναι πολύ καλό game ακόμα και σήμερα, αλλά τα έχεις εξαντλήσει τα παραπάνω; :)

PS Επίσημα να ξέρεις ότι δεν υποστηρίζονται τα XP σε αυτή τη πλατφόρμα.

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

μεχρι και hack ειχα βαλει και δεν επιανε αυτο to silverstar protection μπλοκαρε την εγκατασταση μετα το hack καταφερα να το εγκαταστησω αλλα μεχρι τα πρωτα option εφτανε . τωρα παω να κανω αυτο με το compatibility να δω τι θα γινει

Link to comment
Share on other sites

το εγκατεστησα εκανα το update του patch και του silverstar το προβλημα τωρα ειναι δεν λειτουργει το ποντικι δεν κουνιετε ο κερσορας στα option για να κανω τις επιλογες

Link to comment
Share on other sites

καπου ειχα διαβασει οτι εχουν προβλημα τα dual boot δεν θυμαμε πιο λειτουργικο και δεν το εκανα , δεν ξερω αν θα εχουν προβλημα αν ειναι το ενα λειτουργικο τα xp πειρατικο και τα ανιχνευσει το αλλο που ειναι νεοτερο και γνησιο , μαλον θα κανω το dual boot στο φορητο αν δεν εχει καποιο προβλημα να ανιχνευει το πειρατικο boot , γινετε να βαλω 32 bit xp στο ενα partition και στο αλλο windows 7 η 8 64 bit χωρις προβλημα ?

Edited by Noobakos
Link to comment
Share on other sites

Τα dual boot δεν έχουν πρόβλημα αν το ένα είναι γνήσιο και άλλο από το παζάρι του αγίου τορρεντίνου. Ούτε αν το ένα λειτουργικό είναο χ86 και χ64.

Εδώ έχει οδηγίες τις οποίες τις είχα ακολουθήσει στο παρελθόν για xp & Vista. xp & windows 7.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now