MetallicGR

Το πιο πολυ-χαλασμένο σας part;

Το πιο πολυ-χαλασμένο σας part;  

68 members have voted

  1. 1. Το πιο πολυ-χαλασμένο σας part;

    • HDD
      30
    • RAM
      6
    • SSD
      1
    • GPU
      7
    • PSU
      4
    • CPU
      0
    • Mobo
      11
    • Περιφερειακό Εισόδου
      6
    • Περιφερειακό Εξόδου
      0
    • Άλλο...
      3


Recommended Posts

Οι φόβος του κάθε απλού χρήστη, overclocker ή gamer είναι ένα χαλασμένο περιφερειακό, ή hardware το οποίο προκαλεί αρχικά σύγχυση ειδικά εάν πρόκειται για σκληρό δίσκο και ανακούφιση, εάν βρίσκεται ακόμα στη εγγύηση του κατασκευαστή. Το χειρότερο σενάριο απ' όλα βέβαια είναι να χάσουμε το hardware σε περίοδο εκτός εγγύησης. Το σημερινό poll έχει να κάνει με το πιο αναξιόπιστο hardware που είχατε μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι φυσικά και κάποιο περιφερειακό εισόδου (πληκτρολόγιο, ποντίκι) ή εξόδου (οθόνη, ηχεία, ακουστικά) γι' αυτό και τα συμπεριλάβαμε στη λίστα.

[img_alt=Το πιο πολυχαλασμένο σας part?]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52422.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

HDD και ειδικα απο την παλια γνωστη παρτιδα των seagate 500GB που εχασα 4 μαζεμενους...μεσα σε 2-3 μηνες.

Απο WD σπανια προβληματα ...οτι χαλασει ειναι απο "γεραματα".

Link to comment
Share on other sites

2 hdd wd black και 2 ssd έναν vertex 4 και έναν revodrive x2 οπότε hdd και ssd.

Πέρα από αυτά μια κάρτα γραφικών, μια οθόνη και ένα ποντίκι.

Γράφετε και μάρκες-μοντέλα!!

Link to comment
Share on other sites

HDDx4. Πλέον κάθε φορά πριν ανοίξω το SMART ενός δίσκου, σταυρώνω την οθόνη να μην δω τιμή στο Reallocation Count.

Οι μνήμες έρχονται δεύτερες, αλλά πολύ πιο σπάνια.

1x Seagate Baracuda, 3x WD (δεν θυμάμαι μοντέλα, αλλά παλιά ήταν)

Edit: έβαλα μάρκες

Edited by klapeto
Link to comment
Share on other sites

Ποντίκια, o μίκυ, η μίνι και το σόι τους.

Αν θέλετε και μάρκες: Microsoft (1), Trust (1), Logitech (3) Η πλειοψηφία από πέσιμο εκτός από ένα marathon m705 που πρέπει να ήταν μονίμως σουρωμένο γιατί πάταγες αριστερό κλικ και έβγαινε δεξί ή πάταγες δεξί και όποτε ήθελε το καταλάβαινε.

Edited by p55
Link to comment
Share on other sites

3 HDD western digital και ενας Seagate, 3 gpu's, απο nvidia μια 7800GTX και μια 8800GTS, και απο ati μια radeon 9600 πιο παλια, και αρκετές μνημες, απο crusial ballistix tracer που κάηκαν 3ς φορές μεχρι corssair dominator! Και ήταν μνήμες επιδόσεων τρομαρα τους. :P

Edited by Trabakoulas
Link to comment
Share on other sites

Μητρική.Τόσα χρόνια μου έχουν χαλάσει στα καλά καθούμενα αρκετές μητρικές.Στα εντελώς καλά καθούμενα όμως!

Απο προσωπική εμπειρία οι πιο αξιόπιστες μητρικές ήταν/είναι μακράν οι MSI/Gigabyte και οι πιο αναξιόπιστες οι AsRock και οι ASUS.

Όσες MSI είχα ήταν χωρίς ημερομηνία λήξης! Στα νιάτα τους έφαγαν overclocking , 24ωρα συνεχόμενα λειτουργίας κτλ και ακόμα και όταν γέρασαν λειτουργούσαν άψογα.Παρομοίως οι gigabyte.Σε αντίθεση με τις asrock και asus που είχαν ημερομηνία λήξης.Ακόμα και απο αντικατάσταση με την εγγύηση ήταν θέμα χρόνων να με αφήσουν.Μπορεί να ήταν σύμπτωση, μπορεί να έτυχε, ΟΣΕΣ msi και gigabyte είχα ήταν σκυλιά και υπεραξιόπιστες.Αντίθετα, όσες ASUS και Asrock είχα ήταν με ημερομηνία λήξης.

Εκτός απο μητρικές μου έχουν χαλάσει μόνο 2 σκληροί δίσκοι , απο τους πάμπολλους που πέρασαν απο τα χέρια μου.

Συγκεκριμένα θυμάμαι έναν 64GB Samsung που είχα το 1998 ο οποίος μέχρι πρόσφατα που τον έβαλα απο περιέργεια λειτουργούσε κανονικά!

Οι περισσότεροι μου δίσκοι μετά ήταν Western Digitan.Θυμάμαι είχα 2 μοντέλα 1600JS αν δεν κάνω λάθος ή κάπως έτσι λεγόντουσαν, κάτι δίσκοι που ήταν εξ ολοκλήρου μαύροι.Και τι δεν πέρασαν...συνθήκες, χρόνια και ακόμα λειτουργούν άψογα.

Αντίθετα με έναν Western Digital Black 1TB που αγόρασα πρόσφαρα και σε μερικούς μήνες στα καλά καθούμενα χτύπησε και έχασα όλα μου τα αρχεία.Αντικαταστάθηκε με την εγγύηση βέβαια και μέχρι στιγμής δεν έχω με τον καινούργιο θέμα και πιστεύω πως ούτε θα έχω στο μέλλον...μακάρι.

Τέλος, είχα απο το 2008 έναν εξωτερικό Seagate 1TB baraccuda ο οποίος πέρασε τα πάνδεινα και αφού τερμάτισε σαν εξωτερικός (προφανώς η θήκη του) τον έκανα εσωτερικό και τον μετέφερα συχνά απο pc σε pc.Υπεραξιόπιστος.Πρόσφατα τερμάτησε βέβαια αλλα άντεξε πολλά.

Οπότε στους σκληρούς δεν είμαι υπέρμαχος κάποιας μάρκας.Καθώς στα τόσα χρόνια μόνο 2 μου χάλασαν και ο 1 εκ των 2 απορώ πως άντεξε τόσο.Προσωπικά και τους Seagate και τους WD τους θεωρώ εξίσου αξιόπιστους.Ευτυχώς δεν έχω "πονέσει" απο δίσκους, που μάλλον είναι η χειρότερη περίπτωση καθώς χάνεις τα πάντα πολλές φορές.

Μνήμες και CPU δεν έχασα ποτέ, όπως και τροφοδοτικά κτλ....Ακόμα θυμάμαι το Tagan 480Watt που είχα κάποτε...το καλύτερο τροφοδοτικό που έχω δει!

Απο GPU επίσης ποτέ δεν έχασα καμία...είχα διάφορες υλοποιήσεις απο nvidia και ati/amd.

Edited by ethnik471
Link to comment
Share on other sites

^ και εγώ έχω την αίσθηση ότι οι giga μητρικές δεν χαλάνε! Το ξέρω ότι οι προσωπικές μου εμπειρίες δεν μπορούν να ανάγονται σε πορίσματά, αλλά ναι, όταν φτιάχνω συστήματα για μεγάλα uptimes και set it & forget it, γλυκοκοιτάζω giga mobo.

On topic, εγώ καίω κάρτες γραφικών. Βαριέμαι να μετρήσω το πόσες. Δεν μου φτουράνε ρε, 20 frames η καθεμία δείχνει και φεύγει για RMA :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω περάσει αρκετό καιρό σε PC Service, το 70% των περιπτώσεων με πρόβλημα στο hardware ήταν ο σκληρός δίσκος. Αυτά τα πράγματα δεν αντέχουν για καθημερινή χρήση. Από μάρκες δεν θα αναφέρω κάποια, ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως.

Από κει και πέρα σε προσωπικό επίπεδο, μόνο μια AM2+ μητρική της MSI και μια 5850 της Sapphire μου έχουν χαλάσει. Από σκληρούς όμως μπόλικους: είχα 3 x WD 5000AAKS, τους άλλαξα και τους 3 από δυο φορές!

Link to comment
Share on other sites

εμένα ο αδερφός μου τα διαλυει όλα δεν καει αλλα λιώνει καρτες γραφικών, τροφοδοτικά, και σκληρούς δίσκους μια ραμ and still counting

τώρα που το λετε οι μητρικές gigabyte σκλια........

εμένα παντως τπτ δεν με εχει καεί/χαλασει 12 χρόνια τώρα.......

Link to comment
Share on other sites

HDDs και εδω...

Οσο για οσοι λενε για τις Giga mobos ας ερθουν μια βολτα να τους δωσω 3-4 με προβλημα στο SB.

Ουτε sata βλεπουν ουτε ματα... Ειναι να μη σου τυχει, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Μητρικές. 3-4 σίγουρα, όλες σε s775 εποχές. Από δίσκους εδώ και 8-10 χρόνια δεν έχει χαλάσει κανένας. Τους περιμένω για ομαδική αυτοκτονία. :P

Link to comment
Share on other sites

Γιατί λέτε οι giabyte είναι καλές?Εγώ από το κουτί έβγαλα 2 χαλασμένες δεν άναβαν καν! και μια χώρις καρτα δικτυου. Από Asus είμαι ευχαριστημένος 3 συστήματα και κανένα πρόβλημα.Πρέπει όμως να πούμε οτι εαν δεν έχει καλή ψυξη το κουτί σιγουρα μη περιμένετε να ζήσει ούτε σκληρός δίσκος ούτε μητρική ακόμα πιο εύκολες είναι κάρτες γραφικών που πιάνουν θερμοκρασία για πλάκα με τα παιχνίδια που βάζουμε για ώρες.Θέλουν και αλλαγή πάστας μετα τον χρόνο γιατί η εργοστασιακή είναι σουβάς, για κάποιο λογο φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now