chri5ti9

Προβλημα με RAM.

Recommended Posts

Γεια σας παιδια,το τελευταιο διαστημα εχω ενα θεμα με την RAM μου.Παρολο που εχω 4gb εγκατεστημενα μεσα τα windows μου λενε πως 4gb are installed (1.96gb usable). Επισης στον task manager ειδα οτι 2gb μου ειναι reserved απο hardware.Εχω δοκιμασει να κανω bios update και δεν αλλαξε κατι.Εβγαλα το ενα dimm, κανονικα εβλεπε τα 2gb και μου ηταν διαθεσιμα ολοκληρα.Οταν το ξαναεβαλα παλι το ιδιο πραγμα.Στα bios βλεπει και τα 4gb απλα το ενα slot με τα 2gb το εχει enable και το αλλο παυλα ( - ).Αυτο το θεμα μου εμφανιστηκε μετα απο 4 ωρες του υπολογιστη σε sleep mode.Last but not least, το cpu-z βλεπει και τα 4gb :hopelessness: Ευχαριστω εκ των προτερων.

H mobo μου ειναι GIGABYTE Η55Μ-S2H και οι RAM Αdata 2gb x2.

Link to comment
Share on other sites

Clear CMOS, βγάζεις βάζεις μνήμες, βγάζεις βάζεις cpu*, παίζεις με το remap στο BIOS.

Αυτά μου έρχονται πρώτα, γιατί δεν έχει νόημα να ψάχνεις στο msconfig αν στην κόβει από το BIOS.

* ξέρω ότι ακούγεται άκυρο, αλλά το έχω δει να δουλεύει σε ίδιο σκάλωμα...

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

CMOS δεν εκανε τπτ :/ οπως επισης το παιχνιδι με τις μνημες.Η ΜΟΒΟ μου δεν εχει τετοιο utility στα bios.Διαβασα οτι υπαρχει περιπτωσει να στραβωσε κανα πινακι απο cpu και για αυτο να το κανει.Το θεμα ειναι οτι με την V6 δεν εχω σκοπο να ασχοληθω μια φορα εκανα το λαθος :P Μου φαινεται περιεργο πως αλλες φορες μετα απο sleep mode ξαναηταν διαθεσιμη η RAM ολοκληρη και μετα απο αλλα sleep mode παλι το ιδιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο, για το "περίεργο" part.

Απλά και σε 1366 και σε 1156 έχουμε αρκετά παραδείγματα με "στραβοκαθισμένους" επεξεργαστές ή παρασφιγμένες ψύκρες που βγάζουν τέτοια σφάλματα με τα κανάλια των μνημών. Δεν είναι καθόλου σπάνια αυτά τα σκηνικά, οπότε όταν έχεις όρεξη, καλό φωτισμό και χρόνο, δεν θα ήταν κακή ιδέα να το ξεστήσεις και να βεβαιωθείς ότι όλα είναι ακριβώς όπως πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Να τα έχει παίξει η μνήμη? Μπορείς να δοκιμάσεις την "παύλα" σε άλλο pc?

...ή σε άλλο dimm slot της ίδιας μητρικής; Αν η "παύλα" παίζει στο άλλο slot (του άλλου καναλιού that is), τότε είναι ok το DIMMάκι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now