MetallicGR

CPU & VRM Waterblock για την MSI Z170A Gaming M7

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CPU & VRM Waterblock για την MSI Z170A Gaming M7]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ek.jpg[/NEWS_IMG] Η γνωστή μητρική για Skylake συστήματα λαμβάνει ιδιαίτερη μεταχείριση από την EK WB με την ανακοίνωση ενός νέους water block για τον επεξεργαστή και τα VRM της.

Ο λόγος για το EK-FB Z170G Monoblock, ένα water block το οποίο τοποθετείται επάνω στον επεξεργαστή και στα VRM της MSI Z170A Gaming M7 μητρικής της γνωστής εταιρείας. Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, η Intel αφαίρεσε από τους νέους Skylake επεξεργαστές τα VRM που γνωρίζαμε από τους Haswell (μαζί με την επιλογή για input voltage από το BIOS) και τους επανατοποθέτησε επάνω στη μητρική. Το κύκλωμα που ευθύνεται για τη σωστή τροφοδοσία του επεξεργαστή τείνει να αυξάνει αρκετά εύκολα θερμοκρασίες όταν το σύστημα βρίσκεται σε φόρτο γι' αυτό και η EK Water Blocks δεν έχασε ούτε λεπτό και ξεκίνησε να σχεδιάζει waterblock για high end μητρικές όπως η MSI Z170A Gaming M7 την οποία είχαμε παρουσιάσει εδώ.

Το σύστημα της EKWB περιλαμβάνει ένα ενιαίο κομμάτι που φέρει την τεχνολογία του EK-Supremacy EVO για την ψύξη του LGA 1151 CPU ενώ η έκτασή του είναι τέτοια ώστε να φτάνει και στα VRM της μητρικής. Το monoblock μπορεί να συνδυαστεί και με αδύναμες αντλίες λόγω της high flow τεχνολογίας που επιτρέπει υψηλή ροή σε όλη την έκτασή του. Η βάση του κατασκευάζεται από nickel-plated electrolytic copper ενώ η κορυφή κλασικά από POM Acetal ή acrylic glass. Η προτεινόμενη τιμή του ανέρχεται σε 119.95? και η διαθεσιμότητά του έχει ήδη ξεκινήσει από το webshop της EK και από τους συνεργάτες της.

[img_alt=CPU & VRM Waterblock για την MSI Z170A Gaming M7]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52986.png[/img_alt]

[img_alt=CPU & VRM Waterblock για την MSI Z170A Gaming M7]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52987.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

ειχαμε τασακια για τις καρτες γραφικων, τωρα θα εχουμε και για τις μητρικες παλι :hehe:

και λεω παλι γιατι μετα το Χ58 δεν υπηρχε θεμα με θερμοκρασιες σε μητρικες που να εχριζε αναγκη waterblock

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now