MetallicGR

Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Η δημοφιλής GM204 κάρτα γραφικών έρχεται από τα desktop συστήματα στους φορητούς υπολογιστές, με υποστήριξη υπερχρονισμού για ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις στα τελευταία games.

Αυτό που ενδέχεται να αντιληφθήκατε με το διάβασμα του τίτλου είναι το γνωστό γράμμα "M" το οποίο τοποθετεί η NVIDIA σε κάθε κάρτα γραφικών που προορίζεται για mobile υπολογιστές. Αυτή τη φορά η γνωστή εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει "ολόκληρη" την έκδοση μιας desktop κάρτα στους φίλους των φορητών υπολογιστών, δίνοντάς τους μάλιστα και πολλές από τις ευκολίες που αγαπάνε και οι hardcore χρήστες. Αρχικά να τονίσουμε πως πρόκειται για τον πλήρη GM204 πυρήνα της GTX 980 με 2048 CUDA cores, 128 TMUs και 64 ROPs οπότε και οι επιδόσεις της θα είναι εφάμιλλες με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στους χρονισμούς οι οποίοι ξεκινούν από τα 1064 MHz και θα είναι διαφορετικοί ανάλογα τον κατασκευαστή του laptop.

Ήδη πολλοί κατασκευαστές έσπευσαν να ανακοινώσουν ανανεωμένες εκδόσεις των συστημάτων τους, τα οποία πλέον περιλαμβάνουν και τη συγκεκριμένη GPU για extreme gaming on the go! Επιπλέον, η μνήμη της κάρτας θα διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή και θα φτάνει μέχρι και τα 8GB σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ οι χρονισμοί της ανέρχονται στα 7GHz effective. Η NVIDIA θέλει να αναθεωρήσει το mobile overclocking ειδικά μετά τους περιορισμούς που είχε θέσει σε παλιότερους drivers της ξεσηκώνοντας έτσι όσους gamers ήθελαν να υπερχρονίσουν τις GPUs τους. Πλέον, με τις κάρτες να έχουν γίνει περισσότερο αποδοτικές, καταναλώνοντας λίγη ενέργεια, τα συστήματα ψύξης των gaming laptop είναι αρκετά ικανοποιητικά και πολλά μάλιστα διαθέτουν και το απαραίτητο "headroom" για overclocking με ασφάλεια.

Η GTX 980 για mobile συστήματα θα διαθέτει και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τον υπερχρονισμό της, κυρίως από τους κατασκευαστές των notebooks, ενώ το κόστος της θα είναι περίπου 25% πάνω από αυτό ενός συστήματος με την GTX 980M. Στα slides που ακολουθούν, η NVIDIA αναφέρει μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η GTX 980 πρόκειται να πετύχει τον στόχο της.

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/GBfVWVA.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/PQuSjWl.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/kUFDEbH.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/KVEG4pt.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/D5V5csZ.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/sl9dX0d.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/5U70CA4.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA ανακοίνωσε την GTX 980 για notebooks]http://imgur.com/KIVWc3O.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Με 17άρες? :hehe:

Όχι ρει, έχει και 13.3 @ 2560 x 1440-pixel και ακόμα πιο υψηλές αναλύσεις με "μαζεμένες" inches... Στο 13.3 που έχω δει 1440, έχει πλάκα γιατί δεν χρειάζεσαι ΠΟΥΘΕΝΑ anti-aliasing, "γίνεται" από μόνο του :D

Link to comment
Share on other sites

Όχι ρει, έχει και 13.3 @ 2560 x 1440-pixel και ακόμα πιο υψηλές αναλύσεις με "μαζεμένες" inches... Στο 13.3 που έχω δει 1440, έχει πλάκα γιατί δεν χρειάζεσαι ΠΟΥΘΕΝΑ anti-aliasing, "γίνεται" από μόνο του :D

Ποτέ δεν θα έδινα λεφτά για 980 σε 13.3.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now