VeRxus

Επιλογή UPS.

Recommended Posts

Καλησπέρα κύριοι.

Μετά απο 2 συνεχόμενες διακοπές ρεύματος εδώ στα Χανιά (ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά η κακοκαιρία), άρχισα να αγχώνομαι μιας και είναι και καινούργιο το σύστημα και καταλαβαίνετε τώρα πως πάει :Ρ. Μόλις χτες το τελείωσα παραγγέλνοντας και την gpu (gigabyte r9 390) και έχω μείνει άφραγκος. Γι αυτό σκεφτόμουνα την αγορά ενός budget ups να μου δίνει 2-3 λεπτά να κάνω κανονικό shutdown. Περνώντας από έναν κοτσώβολο μπήκα μέσα ( χωρίς να έχω σκοπό να αγοράσω κάτι, μόνο σκρουτζ) και ο πωλητής μου πρότεινε αυτό το μοντέλο (http://www.kotsovolos.gr/site/computing/peripherals/ups-statheropoihtes/134882-bitmore-u850-850va). Το οποίο μου φάνηκε όμως μικρό. To δικό μου τροφοδοτικό είναι το συγκεκριμένο: super flower golden green hx 750w 80+g . Ξέρω ότι τα Watt είναι διαφορετικά από τα VoltAmpere όμως και επίσης ότι το pc δεν καταναλώνει όλη την ισχύ του τροφοδοτικού. Παρ' ολα αυτα δεν μπορώ να καθορίσω ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για μένα, θα μπορούσατε να βοηθήσετε; Γνωρίζετε κάποιο tool να μετράει το πόσα watts καταναλώνω σε live time για να συγκρίνω iddle kai load καταστάσεις; Τέλος γνωρίζω ότι ta APC θεωρούνται τα καλύτερα αλλά μου φένονται ακριβά, έχετε να προτείνετε κάποιο προιόν;

Υ.Γ: Τα full system specs είναι κάτω από το avatar. Ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συμπολίτη!

Δεν υπάρχει πρόγραμμα να μετράει τα watt που τραβάς μπορείς να πας στο chip στην περίδου να αγοράσεις ένα μετρητή που μπαίνει στην πρίζα ώστε να ξέρεις ακριβώς πόσα watt τραβάει το pc σου την ώρα που παίζεις ή γενικά σε μεγάλο φόρτο εργασίας.

850va είναι 480w και θα σε καλύψει μιας και δεν έχεις τόσο ενεργοβόρο pc.

Τα apc είναι καλά όμως και πάλι θα κάνεις την δουλειά σου κ μπράβο σου που θα επενδύσεις στην ασφάλεια του υπολογιστή σου, να έχεις το νου σου ότι δεν είναι για πάντα οι μπαταρίες που έχει μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Δες ΕΑΤΟΝ, λιγο πιο φθηνα απο τα APC αλλα αρκετα καλα !

Μετα εχω δοκιμασμενα τα Cyberpower σε διαφορα μοντελα, δε μου εχει βγαλει κανενα θεμα.

Link to comment
Share on other sites

η αλήθεια είναι πως εδώ στα Χανιά έχει παραγίνει το θέμα με τις διακοπές.

κοντά στον Αγ.Γιάννη το ρεύμα μπορεί να διακόπτει (έστω και για 3λεπτο) και 2 φορές τη μέρα (κάθε φορά δλδ που αλλάζει ημερήσια με νυχτερινή γεννήτρια έχουμε μια καλή πτώση τάσης). ..θαυμάζω το ψυγείο και τις υπόλοιπες λευκές συσκευές που αντέχουν.

στα 3 pc με τις 4 οθόνες τους, τα docking stations κι ότι άλλα ευαίσθητα έχω 3 ups ονομαστικής 1250VA, άγνωστης μάρκας κι ένα 850, Line Interactive.

μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα λόγω non brand (στην λειτουργία τους) αλλά η απόδοσή τους καθορίζεται απόλυτα από την ποιότητα μπαταριών:

όταν αλλάζω κάθε χρόνο (τα τελευταία 6 χρόνια) τότε λειτουργούν άψογα (για να προλάβεις shut down, δεν θέλω να τεστάρω περισσότερο), αν χρησιμοποιήσω φτηνές μπαταρίες 12V/9A ή τις ξεχάσω πχ 2χρόνια τότε δεν αντέχουν ούτε λεπτό..

φαντάζομαι πως καλύτερης ποιότητας UPS ίσως να μην παρουσίαζε τέτοια αυξημένη εξάρτηση ποιότητας μπαταριών αλλά σίγουρα επειρεάζει δραματικά.

Οι διαφορές μεταξύ UPS Line Interactive και UPS On-Line

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις και συγχωρέστε με για την δικιά μου καθυστερημένη αλλά ήμουνα εκτός σπιτιού και δεν έχω smartphone :P. Ακόμα όμως δεν έχω καταλάβει, πόσα πιστέυετε ότι είναι τα ιδανικά VA για τις ανάγκες του παραπάνω συστήματος; Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο;

P.S: [MENTION=1118]venisk[/MENTION] + [MENTION=268]JBT[/MENTION] εγώ είμαι κουνουπιδιανά, απένταντι από το πολυτεχνείο :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που ας πούμε τσέκαρα το δικό μου σύστημα (οθόνη,PC,ηχεία) σε full κατανάλωση με prime95, AIDA, OCCT κτλ είδα μέχρι 300-310 w κατανάλωση. Αν ας πούμε ότι και εσύ έχεις περίπου τόσο και ίσως και λιγότερο από εμένα πιστεύω ότι με τα 1000VA θα είσαι ok.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που ας πούμε τσέκαρα το δικό μου σύστημα (οθόνη,PC,ηχεία) σε full κατανάλωση με prime95, AIDA, OCCT κτλ είδα μέχρι 300-310 w κατανάλωση. Αν ας πούμε ότι και εσύ έχεις περίπου τόσο και ίσως και λιγότερο από εμένα πιστεύω ότι με τα 1000VA θα είσαι ok.

Απ΄ότι είδα φίλε μου όμως έχεις μια gtx 780, δεν έχεις πολύ χαμηλότερο TDP σε σχέση με την δικιά μου r9 390?

Link to comment
Share on other sites

θα σου πρότεινα να αγοράσεις "οτιδήποτε" επιβεβαιώσεις ότι φοράει ΔΥΟ μπαταρίες 9Α (σε σειρά συνήθως) και να μην ψαρώσεις με τα αναφερόμενα 900 ή 1100 VA. επειδή μπορεί να μην καταφέρεις να μάθεις, ενδεικτικά αν κάποιο είναι μικρό σε μέγεθος (πχ σαν 650VA) ή ανάλογα ελαφρύ, τότε είναι πολύ πιθανό να φοράει μία (δεν σημαίνει πως είναι κακό αλλά σαν παλαιός τεχνικός πάντα θα προτιμάω τα "διπλα").

οι οθόνες αν έχουν κάποια ουσιαστική λειτουργικότητα (πχ έχει μνήμη να ενημερώνει για τις χαμηλότερες τάσεις που μόλις υπέστει ή όσο έλειπα??) τότε κάτι λέει. αν είναι απλά ένα εμφανίσιμο φαντεζί (μαρκετινγκ) βολτόμετρο δεν θα το μετρούσα στα υπέρ. το να χαζεύεις την δεή που από 230 παίζει στα 190 στιγμιαία για να θαυμάζεις την (αυτονόητη) σταθεροποίηση που και καλά παρέχει το ups, δεν μ ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Eaton station 800 έχω εδώ και χρόνια δεν υπάρχει θέμα προβλήματος εκτός και αν εκείνη την κακιά ώρα τρέχεις κάνα test!(δεν το έζησα αυτό!) επάνω έχω τηλεόραση 47 lg ηχεία edifier 730, pc amd8350@4600@sabertooth990v1 2Xmsi7870 .....4tb Seagate 2tbSeagate Intel 520 80gb Kingspek64gb κανένα πρόβλημα ακόμα και σε πολλές διακοπές σε νησί πήγαινε έλα το ρεύμα κανονικά |!! 50 φόρες σε μια ώρα! και για πολλές φόρες το μηνά είναι ρουτίνα για έμενα δεν εντυπωσιάζομαι πια !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now