MetallicGR

Φήμη: Οι low end Pascal GPUs της NVIDIA θα φέρουν GDDR5X μνήμες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμη: Οι low end Pascal GPUs της NVIDIA θα φέρουν GDDR5X μνήμες]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Όπως είδαμε, οι επερχόμενες μνήμες της Micron αναμένεται να βρεθούν στις μικρότερες υλοποιήσεις της Pascal αρχιτεκτονικής που ετοιμάζει η NVIDIA.

Με βάση ορισμένες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, γίνεται γνωστό ότι ορισμένες από τις επερχόμενες Pascal κάρτες γραφικών που θα λανσάρει η NVIDIA στην αγορά το επόμενο έτος θα εφοδιάζονται με τις νέες μνήμες GDDR5X. Τα high end μοντέλα από την άλλη, θα χρησιμοποιούν τις ακόμη ταχύτερες HBM 2 με διπλάσιες τουλάχιστον χωρητικότητες από τα τωρινά μοντέλα. Οι GDDR5X έχουν αρκετές ομοιότητες με τις υπάρχουσες GDDR5 όμως υπόσχονται διπλασιασμό της πυκνότητας και παράλληλα αύξηση της ταχύτητας έως και τα 12Gbps στα πρώτα δείγματα, ευελπιστώντας να αγγίξει και τα 14Gbps σε μελλοντικές εκδόσεις.

Συγκρινόμενες βέβαια με τις HBM 2, οι GDDR5X υστερούν σε πολλούς τομείς όπως αυτός της κατανάλωσης αλλά και του χώρου που απαιτεί από την πλακέτα της κάρτας γραφικών.

[img_alt=Φήμη: Οι low end Pascal GPUs της NVIDIA θα φέρουν GDDR5X μνήμες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture53940.png[/img_alt]

[img_alt=Φήμη: Οι low end Pascal GPUs της NVIDIA θα φέρουν GDDR5X μνήμες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51689.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now